מנהל הפורום עו"ד דניאל שבח

סרטן מעי גס - בדיקת קולונסקופיה

עו"ד שבח שלום, הנני בת 78, לאחרונה אובחנה אצלי מחלת סרטן במעי הגס. כבר מלפני כשנה וחצי התלוננתי על כאבים ודם ביציאות שהולכים ושבים. רופא המשפחה הפנה אותי לרופא פרוקטולוג שקבע שאני סובלת מפיסורה. כאמור, רק לאחרונה נשלחתי לבדיקת קולונוסקופיה ואובחנה מחלת הסרטן. האם ישנה רשלנות. תודה רבה על תשובתך.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דניאל שבח

ברכה שלום, לכאורה ישנה רשלנות בשל איחור באבחנה של מחלת הסרטן במעי הגס. היה על הרופאים לקבוע אבחנה מבדלת של סרטן במעי הגס לצד האבחנה בפיסורה. היה עליהם להפנות אותך למומחה בגסטרואנטרולוגיה, ולשלוח אותך לבדיקת קולונוסקופיה. ייתכן שהאיחור באבחנה פגע בסיכויי ההחלמה שלך, וישנה עילה משפטית לתביעה בגין אובדן הסיכויים. באיחולי החלמה ושנה טובה, עו"ד דניאל שבח