שאלה חשובה מאד,אשמח לתשובה
יש לי שם רשום רשם החברות יותר מעשור,על אותו שם במשך העשור האחרון אני גם משתמש בשם המותג שלי,לפני כחצי שנה הגשתי בקשה ברשם סימני המסחר על השם.לאחר שהשם הגיע לשלב הקובל קיבלתי התנגדות,יש לציין שאותו שם היה פנוי בטובין שביקשתי.כמובן שזה מתנהל דרך עו"ד כרגע.רציתי לדעת האם יש עילה לפסול אותי משם שאני משתמש יותר מעשור? ושגם לא היה רשום בטובין שביקשתי?
אמיר שלום, תודה על המייל. היות והינך מיוצג על ידי עורך דין, מפאת חוקי האתיקה, איני יכול לייעץ לך. גם אם לא היית מיוצג, לא ניתן לתת יעוץ בעניין זה מבלי לקבל את כל העובדות הרלוונטיות. צר לי שלא יכולתי לעזור. בברכה,
תודה על התגובה,שאלה נוספת יש לי לגבי מדגם,כמה עולה לעשות מדגם רשום? אם אני עושה את המדגם בארץ ומישהו מייצר בסין,זה אומר שהוא לא יוכל להכניס מוצר כמו שיש לי במדגם לישראל?
שלום אמיר. תודה על המייל. לצורך רישום מדגם יש לשלם לרשות הפטנטים (מחלקת מדגמים) 187 ש"ח אגרת הגשה ו-170 ש"ח אגרת פרסום. בנוסף, אם עו"ד ירשום את המדגם עבורך, בנוסף לאגרת רשות הפטנטים, יהא גם שכר טרחה. רישום מדגם יעזור באכיפת זכויותך כנגד מדגמים מפירים וזיופים, גם אם מיוצרים בסין. בברכה,
שאלה נוספת לגבי מדגם,האם שאני מגיש משהו למדגם גם יש המתנה של התנגדויות וכאלה? או שפשוט אחרי שאני רושם מדגם אומרים לי אם זה קיים או לא,ואם אפשר לרוץ עם זה קדימה 2.המשרד שלכם רושם מדגמים? תודה
אמיר שלום. תודה על המייל. לאחר ההגשה, צריך להמתין לבחינה. באופן תיאורטי, אתה יכול "לרוץ עם זה" לאחר ההגשה. לשאלתך: משרדנו כן רושם מדגמים. בברכה,
שאלות נפוצות:
יניב בוקובזה
הדר עצמון
זיו שמיר