לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אתי

יבוא מוצר מסין הממותג בארה"ב

שלום, ברצוני לייבא מוצר ספורט כלשהו מסין. הזמנתי דוגמא הביתה והמוצר הגיע יחד עם 3 די וי די כשהכל ממותג ע"י מישהי בארה"ב, קליפורניה. בדקתי ב-uspto וראיתי שהמוצר אכן רשום כ trademark.דיברתי עם מכון הפטנטים בירושלים, בארץ זה כנראה לא רשום, גם ניסיתי במנוע החיפוש. השאלות שלי הן כאלה: איך אני בודקת אם גם המוצר עצמו מוגן כפטנט, כמדגם או כדגם (הבנתי שבארה"ב יש גם "דגם"). מה קורה עם המוצר והשם, או רק השם, מוגנים בקליפורניה ולא בארץ, האם מותר לי לשווק את המוצר בארץ בלי בעיה? האם עדיף למחוק את השם מהמוצר כדי לא להיות חשופה לתביעיות? איך אני בודקת בצורה הרמטית שאכן המוצר והשם לא רשומים בארץ? האם מותר לי למכור את המוצר גם בארה"ב בלי השם ובלי הדי.וי.די? האם מותר לי למתג את המוצר על שמי? תודה מראש, אתי

עו"ד דייויד וולברג

אתי שלום. תודה על המייל. לדעתי, לא ניתן ליתן מענה הולם שלאלותייך המשפטיות במסגרת פורום. זהו מקרה הדורש את מלוא תשומת הלב של עורך דין הבקיא בתחום הקניין הרוחני. יש לבדוק במדוייק את המוצר שאת מייבאת ולערוך את כל הבדיקות/חיפושים הנדרשים. רק ארצה להוסיף כי גם אם בעל המוצר ו/או בעל הזכויות במוצר לא רשם את מלוא זכויותיו בישראל, עדיין, במקרים מסויימים הוא יוכל לתבוע אותך. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס