זכויות לתיק עבודות ופרסום עבודות שלי באתר שלי
שלום רב, אני מעצבת גרפית, אשר עובדת כעצמאית בתחום. לפני מס' חודשים התחלתי לעבוד עם סטודיו לגרפיקה אשר העביר לי פרוייקטים עליהם עבדנו במשותף. עליי לציין שלא עשינו חוזה ביננו, אך יש התכתבויות דוא"ל המעידות על עבודתנו המשותפת, וקבלות שהוצאתי המעידות על תשלום. לאחרונה הפסקנו לעבוד יחד מסיבות שונות, ורציתי לשאול האם מותר לי לפרסם באתר שלי עבודות שעשיתי במסגרת העבודה עם אותו סטודיו תוך מתן קרדיט מתאים לסטודיו? אין טעם לשאול את בעל הסטודיו כי סביר להניח שהתשובה תהיה שלילית (כבר אין לו אינטרס כלפי) באיזו דרך אני יכולה לוודא שהלקוחות הספציפיים שעבורם עבדתי אינם מתנגדים? (במסגרת העבודה סיכמנו שלא אפנה ללקוחותיו שלא דרכו) האם פנייה לשם שאלה ולא לשם הצעה מתחרה מהווה הפרה של סיכום זה? האם אפשר לדלג על פנייה ללקוח עצמו ולפרסם את העבודות בכל זאת באתר שלי? בתודה מראש
אורית שלום. תודה על המייל. ראשית, יש לבדוק היטב את התכתבויות המייל בינך לבין הסטודיו. ייתכן והתשובות לשאלותייך, קרי חידוד הסוגיות שהעלת, מקבלים מענה בהתכתבויות. בהנחה שאין התייחסות לסוגיות, ואין יחסי עובד/מעביד בינך לבין הסוטדיו, הרי שעבודותייך/יצירותייך, הינן "יצירות מוזמנות". ועל כן, את בעלת זכויות היוצרים. על כן, יש לך הזכות לפרסם היצירות באתר האינטרנט שלך. באשר לפנייה ללקוחות, הייתי נזהר, היות וישנה הסכמה מפורשת שלא תפני ללקוחות. על מנת ליתן יעוץ מקיף ויסודי, מומלץ לפנות לעו"ד הבקיא בתחום שיבדוק לעומק את נסיבות העניין. בברכה,
שאלות נפוצות:
יניב בוקובזה
הדר עצמון
זיו שמיר