לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רמי

דומיין אינטרנט ישראלי בשם של דומיין מחו"ל

שלום עו"ד וולברג, ישנו אתר x.com , כאשר X הינו סימן רשום בארה"ב (בבעלות פרטית, לא חברה). X אינו פעיל בארץ. אני מעוניין לפתוח אתר בשם x.co.il האם יש פה בעיה ומהי? תודה רבה

עו"ד דייויד וולברג

רמי שלום. תודה על המייל. תשובתי תלויה ב"חוזק" הסימן האמריקאי. אם הוא סימן "חזק", חוצה גבולות, ייתכן ותהיה לך בעיה. אני זקוק לעוד מידע על מנת לתת תשובה סופית. בברכה,

רמי

תודה על התשובה המהירה! הסימן ידוע בעולם ולמעשה הפך סטנדרט. אין המדובר במוצר אלא בתפישה ניהולית, אשר בעל השם הרשום מקדם (בעיקר בארה"ב). בעולם יש הרבה מאד פעילות סביב הבאזזוורד החם הזה, כולל קבוצות גוגל גרופ וכו'. שם הם ממליצים להוסיף לאתרים המקומיים משפט כזה, כולל קישור לאתר האמריקני: X is a trademark and service mark owned by Y אין לי בעיה להוסיף משפט כזה ואפילו לציין שאינני פועל מטעמו של בעל הסימן הרשום (למניעת בלבול). אני סה"כ רוצה להעביר סדנאות בארץ עפ"י התפישה הניהולית הזו. שוב תודה!

עו"ד דייויד וולברג

רמי שלום, לדעתי, מפאת המורכבות וכמות המידע/עובדות רלוונטיות, כדאי לך להיוועץ עם עו"ד הבקיא בתחום. לא ניתן לתת תשובה מקצועית וסופית במסגרת החלפת מיילים המכילים שורות בודדות. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס