הפרת סימן מסחר , האם כדאי לתבוע?
שלום בבעלותי סימן מסחר רשום בארץ שקיים 3 שנים , יש לי רשת חנויות ,אתר אינטרנט, ומוצר ממותג משלי, לפני כמה חודשים קם עסק שפתח חנות אינטרנט וחנות פיזית בדיוק באותו תחום ומוכר לאותו סוג לקוחות בנוסף אני מספק סחורה לחנויות וגם המתחרה שלי על מנת להדגים את הנושא: השם המסחרי שלי הוא כזה shop-top והשם שהמתחרה שלי בחר הוא top-shop האם אני יכול לתבוע? ואם כן , מה הסיכויים שלי, ומה אפשר להשיג?
עמית שלום. תודה על המייל. עושה הרושם שיש עילה לתביעה, שכן סימנו של המתחרה "דומה עד כדי הטעיה" לסימנך הרשום. יחד עם זאת, טרם החלטתך הסופית, יש לבחון את סימנך הרשום (איך בדיוק מעוצב ואילו סחורות מכסה) וכן את כל שאר העובדות הרלוונטיות. בברכה,
שכחתי לציין אנו מוכרים בדיוק את אותם מוצרים סיניים, רק האריזה שלנו שונה
כפי שאמרתי, את העובדה הנוספת הנ"ל, יחד עם עובדות נוספות, יש לבדוק טרם החלטה לעניין תביעה.
לגבי העיצוב, מדובר על עיצוב לוגו שונה לגמרי , וצבעים שונים לגמרי , בגדול מה שזהה בינינו: השם דומה , הלקוחות והמוצרים שאנו מוכרים כמעט זהים לחלוטין מה ששונה: לוגו שונה צבעים שונים אריזה שונה האם יש עילה לתבוע על סמך כך? תודה עמית
עמית, הסימן אינו "חזק" במיוחד. על כן, ייתכן והפרטים השונים אותם הדגשת, יכולים לקבוע שהסימנים אינם דומים עד כדי הטעיה. בכל מקרה, תביעה משפטית אינה עניין פשוט. כמו כן, תביעה משפטית הינה הליך יקר. לא תוכל לקבל תשובה סופית אם לתבוע או לא על פי החלפת מיילים קצרים דרך הפורום. אני מאד ממליץ לך לקבל יעוץ משפטי מעו"ד הבקיא בתחום. לאחר בחינת הסימנים אחד מול השני ובחינת כל העובדות הרלווניטיות, תוכל להחליט אם לתבוע. בברכה,
שאלות נפוצות:
יניב בוקובזה
הדר עצמון
זיו שמיר