תפקיד הלוגו ברישום סימן מסחר
שלום, פתחתי עסק חדש בעל שם ייחודי באנגלית ואני רוצה לרשום אותו כסימן מסחר אך יש לי 2 שאלות: 1. אם במקרה ואצרף לבקשה גם לוגו (השם עצמו נמצא בתוך הלוגו), זה אומר שבעתיד יוכל מישהו להשתמש בשם אבל עם לוגו אחר? ולחילופין, אם לא אצרף לוגו לבקשה, האם זה אומר שהשם (במידה ויאושר) יהיה בלעדי ללא קשר לאף לוגו, כלומר אי אפשר יהיה להשתמש בו בכל מקרה? 2. האם במידה וארשום את השם רק באנגלית, יוכל מישהו להשתמש בו כמילה בעברית? (לדוגמא, להשתמש במילה sunshine בתור "סאנשיין")
שלום אלי. תודה על המייל. 1. כאשר בוחנים אם סימן "א" מפר את סימן "ב", בוחנים את שני הסימנים אחד מול השני, על כל מרכיביהם ונשאלת השאלה: "האם הסימנים דומים עד כדי הטעיה?". אם הלוגו הוא המרכיב הדומיננטי והמלל משני, אז בהחלט יש מצב בו לא ניתן יהיה למנוע שימוש במלל דומה. אין ספק כי ההגנה הכי טובה תינתן אם יירשמו שני סימנים, אחד מלל והשני לוגו. בכל מקרה, מומלץ לתת לעו"ד המתמחה בתחום לבחון את הסימן בו אתה מעוניין. 2. רישום באנגלית בד"כ ימנע שימוש באותו הסימן בעברית. בברכה,
קודם כל, תודה רבה על המענה המהיר! רק בשביל לוודא שהבנתי, במידה ושם העסק (אשר אותו אני רוצה לרשום כסימן מסחר) מופיע גם בתוך הלוגו, אז עדיף להכניס את שניהם לבקשה?
אלי, בהחלט ניתן לרשום סימן מסחר המכיל גם לוגו וגם מלל (שם העסק). אם זה עדיף או לא? צריך לבדוק כל מקרה לגופו. בברכה,
שאלות נפוצות:
יניב בוקובזה
הדר עצמון
זיו שמיר