רשימת לוגו לסימון מוצרים כסימן מסחר
אם אני משתמש בסימן מסחר לסימון המוצרים שאני מוכר, האם אני חייב לרשום את סימן המסחר?
יואב שלום, אין חובה לרשום סימן מסחר אך מומלץ לעשות זאת. לסימן מסחר רשום יתרונות חשובים לעומת סימן מסחר לא רשום: יתרון ראייתי – בהליך הפרה של סימן מסחר לא רשום, על בעל הסימן להוכיח שהסימן רכש מוניטין. לעומת זאת, בתביעה בגין הפרת סימן מסחר רשום, די שהתובע יבסס את תביעתו על סימן מסחר רשום, ואין הוא חייב להוכיח שסימנו רכש מוניטין. רישום של סימן בינלאומי - ישראל הצטרפה להסכם בינלאומי בשם פרוטוקול מדריד. בהתאם לכך, אדם או חברה שיש להם זיקה לישראל רשאים להגיש בקשה בינלאומית. בקשה בינלאומית ניתן להגיש רק על בסיס סימן רשום או בקשה לרישום סימן. תפיסות של מוצרים מזוייפים במכס - פקודת המכס מאפשרת לרשויות המכס לעכב מוצרים הנחשדים כמפרי זכויות של סימני מסחר. בפועל, כאשר המכס תופס מוצרים הנחשדים כמפרי סימני מסחר, הוא בודק באתר האינטרנט של לשכת סימני המסחר מיהו בעל הסימן ומי נציגו. במידה וסימן המסחר אינו רשום בפנקס סימני המסחר, המכס אינו יודע למי להודיע על תפיסת המשלוח החשוד כמפר ולפיכך המשלוח משוחרר. סימן מסחר מוכר היטב – ישנם סימני מסחר בעלי מוניטין בינלאומי החורג מעבר לטריטוריה ספציפית. היקף ההגנה שמעניק סימן מסחר מוכר היטב שאינו רשום, מצומצם לעומת היקף ההגנה שמעניק סימן מסחר מוכר היטב שהוא רשום בפנקס סימני המסחר. לפיכך, מומלץ לרשום סימני מסחר כדי ליהנות מהגנה רחבה וכן מיתרונות נוספים שסימן מסחר רשום (להבדיל מסימן מסחר שאינו רשום) מעניק. .האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. רונן
שאלות נפוצות:
יניב בוקובזה
הדר עצמון
זיו שמיר