ייבוא סחורה מסין עם לוגואים מוכרים ששונו
שלום, אני רוצה לייבא כמה מוצרים מסין. מדובר במוצרים מסוגים שונים בעיקר בתחום כלי הבית (כריות, שלטים, מצעים וכו'). על חלק מהמוצרים יש כל מיני לוגואים מוכרים אבל עם שינויים, למשל הלוגו של אפל בצבעים שונים (לא לבן) ועם כמה ביסים (במקום אחד), או הלוגו של קוקה-קולה עם שינוי מילים וצבעים (אבל אותו הפונט). הספק הסיני ממנו אני רוצה לקנות אמר שהוא לא נתקל בבעיות, אבל אני קצת חושש. זה בעייתי? יכולים לתבוע אותי על זה (גם אם הספק הסיני אמר לי שזה חוקי)? תודה.
איתמר שלום, סימני מסחר כדוגמת הסימנים של אפל וקוקה-קולה הם סימנים מוכרים היטב המעניקים הגנה רחבה גם לגבי סחורות שאינן בהכרח עסק הליבה שלהם (כדוגמת המוצרים שציינת). בנוסף, גם שימוש בסימן הדומה עד כדי הטעייה (ולא רק זהה) לסימן המפורסם (למשל סימנים עם השינויים שציינת בהודעתך) יהווה הפרה של סימנים אלה. לכן, נראה לי שמכירה של המוצרים עם הסימנים המצוינים בהודעתך עלול להוות הפרה של סימני אפל וקוקה-קולה. האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. רונן
שאלות נפוצות:
יניב בוקובזה
הדר עצמון
זיו שמיר