יריב

עובד שעובד בלי קבלות בעסק שלי

אני מעסיק בן משפחה בעסק שלי. אני עובד עם קבלות והכל כשר. התגלה לי שבן המשפחה מציע שירותים שלו באופן פרטי (בתחום הרכב) בזמן העבודה ולא נותן קבלות ללקוחות שלוקח לי. האם אני יכול להסתבך אם יתגלה שהוא לא נותן קבלות בזמן שהוא עובד בעסק שלי?

רוני א.אילן עו"ד

הי יריב, לשאלה באם אתה עשוי להסתבך - התשובה הנה כן ודאית, מקום העבודה שלך, העובד שלך וזמן העבודה גם הוא שלך. לשאלה באם תורשע באם תיתפס - התשובה תיגזר ממה תוכל להוכיח. נטל הראיה יהיה אצלך (והוא קשה) להסביר שאין לך בכלל אחות. לטעמי אפשר להתפרנס גם בלי זה. משכך, עצור מידית את העובד מלנהוג כך, אפילו עד כדי פיטוריו. בסופו של יום תצא יותר זול בדרך הישר. בהצלחה לך.