דני

בעיה חוזית טו פביכולוגית? מה ניתן לעשות?

החברה לנו עובדת עם אשת מקצוע עצמאית שמומחית בתחומה מחוץ לארץ כחלק מבצוע של רשןם נכסים שם. הוסכמו איתה מחירים לפי כל מקרה בכתב! ההליך מתמשך ובעל שלבים. הכל משולם כל שלב מראש כפי שהוסכם! הבעיה ש פתאום ללא שום קשר לכלום היא מביעה כעס ועמדה 'אני לא מזכירה' עוצרת אתהבצוע וגם לא מבצעת כאשר הכל נתקע היתה פעם שהיא דרישה לכסף נוסף כאשר הכל שולםעם פרוט! בשלב מסוים כתבנו לה שנתבע אותה בלית ברירה! אחרי זמן נראה שהיא ניסת לברוח מהאיום התחילה לזוז קדימה מעט עדיין הרבה תקוע קצב איטי ושוב נשמע הטעון ' אני לא מזכירה' כאשר היא שולטת ביד רמה בכל הפעולות יש לנו יחס מאוד סלחני מאתנו ו!לא ניתן באמת להעביר את הבצוע ממנה מהרבה סיבות! השאלה ממה נובעת התפרצות חוזרת של תחושה נחיתותית כזו? מטרידה אבלהבצוע האיטי ניסיונות הסחיטה והעיכובים הם מעבר לכל הגיון מסחרי ונורמלי! תביעה תתקע את הכל בשלב שהרשום והניירת אצלה! אשר היחס אליה מעולה זה סוביקטבי שלה! בסך הכל מדובר בפעולות טכניות! נוקשות מולה עזרה לזמן מה לעיתים יצרה נתק לפעמים היא הית. חיובית מעצמה! יזמה שוב אפקט הנחתיתןת! זה נראה כמו גישה נצלנית! מה הגישה היותר נכונה לנחיתות כזו שאין לה שום קשר לחובות שהוגדרו בהסכם? האם ממולץ לתקוף אותה בכוח ולתבוע אותה? באותו רגע הכל יעצר מצד שני לוח זמנים גוע מאוד פתוחים לסחיטה שוב! יש לזכור שיש עשרות תיקים! אודה על עצה מניסיון שעובדת בעיקר על סיס הבנת האפי הבעיתי שתואר!

רוני א. אילן, עו"ד

שלום רב, השאלה הנשאלת בשורה התחתונה של הסיפור הנה שאלה אסטרטגית עסקית ולא משפטית. אנו באתר פורום משפטי ולכן לא אכנס לשאלות עסקיות. יחד עם זה לא השאירך בידיים ריקות. יש לבחון עלות למול תועלת, סיכוי למול סיכון. האם יש מי המבין מבין המחליטים בניהול סיכונים. לשאלתך יש לכן ולכן, משרדנו עוסק גם ביועץ עסקי באם תרצי נשמח לעזור. בכל מקרה המלצתי לפנות ליועץ מקצועי, הנושא רחב והסיכון קיים. יש למזער הסיכונים ומנגד להגדיל כל סיכוי ככל שקיים בהליך. מקווה שעזרתי לפחות בכוון.