חן

חוקיות יבוא של מוצר ממותג

שלום, ברצוני לייבא סדרת מוצרים הנושאים שם של מותג מאד מוכר שנמכר בארץ. יש לציין שהמוצר שאני מייבא אינו קשור לקטגוריית המוצרים העיקרית של אותו מותג ומדובר בשתי חברות נפרדות, שאין קשר ביניהן. כמו כן, החברה שמייצרת את המוצר אותו אני מעוניין לייבא הוקמה שנים רבות לפני החברה הנושאת את שם המותג, אך שתיהן נושאות את אותו השם. שאלתי היא: כיצד ניתן לבדוק את חוקיות היבוא/שיווק? או ליתר דיוק- כיצד ניתן לוודא שאני לא אתבע באם אשווק את המוצר הנושא את שם המותג המדובר בארץ? תודה מראש לעונים, עודד

רוני א. אילן, עו"ד

שלום עודד, נדמה לי ששוחחנו בטלפון בנושא זה. בכל מקרה ולמען ילמדו גם אחרים המצויים באותה השאלה. הסכם עם החברה הזרה אינו מספיק ואינו מקנה לך ההגנה לה אתה זקוק. יש צורך לבקש מהחברה אשר למולה אתה מבקש לעשות עסקים, לקבל את כתב ההיתר מחברת המקור ואליה לבדוק בדיוק מה מותר ומה אסור בכל דרך לחברת הביניים לייצר ו/או לייצא לישראל. המכס בארץ (ובצדק) מאד קשיח וסיפורים אינם עוזרים. נציגי המכס מנסים למנוע כניסת חומרים מזויפים לישראל. בהצלחה בכל אשר תפנה