ברוך

חוזה בע"פ וחוזה בכתב

האם חוזה "שנחתם" בעל פה אחרי שנחתם חוזה בכתב בין 2 בעלי עסק מבטל את החוזה בכתב? בחוזה בעל פה נאמרים דברים הפוכים ממה שנחתם בחוזה בכתב.

רוני א. אילן, עו"ד

שלום ברוך, הוזה הוא חוזה ואין זה משנה כלל באם הוא בעלפה ו/או בכתב, זה פשוטם של הדברים. משמעותם הרבה יותר מורכב משום שיש צורך בהוכחת ההסכם בעלפה, אתה עשוי לפספס או שיהיה לך קשה עד מאד להוכיח (זכור כי הליכי משפט מתנהלים על פי ראיות ונטל ההוכחה הנו במפתנך. זאת ועוד, סעיף 80 לחוק הפרוצדורה מדבר על כך שסתירת מסמך בכתב תעשה על ידי מסמך (ולך אין מסמך שכזה. נכון הסעיף הנו כמעט "אות מתה" ברם עדיין קיים בספר החוקים. המלצתי לך להיוועץ בעורך דין בטרם תקבל החלטה.