מיתר

השפעת השכן על ניהול עסק שלי בביתי הפרטי

יש לי עסק שמתנהל בבית שלי - אני גרה בבית פרטי והשכן שגר בבית שגובל איתי טוען שאסור לי להפעיל את העסק בבית ושאני צריכה להגיע איתו להסכם על הפעלת העסק. אני שואלת - האם זה נכון שלשכן תהיה השפעה על המשך פעילותו של העסק שלי?

רוני א. אילן, עו"ד

לצערי התוצאה הסופית בחלקה נכונה. השכן אינו יכול לקבוע מאומה על הקורה בביתך. ברם, ברמה הפרקטית הוא יכול תמיד להלשין לרשויות על העיסוק בלי רישיון ובמקום שאינו מאושר. בתשובה ישירה לשאלתך, יכול בצורה עקיפה שיהיה לשכן (לא הבינותי באם הוא סתם שכן ו/או בעל הבית המשכיר לך מגורים, בכל מקרה התוצאה הנה שווה) מה להגיד ואפילו להפריע למהלך העסקים שלך. כלוחם זכויות וכמי שמאמין בצדק, הייתי מעדיף תמיד לנסות בדרכי נועם להגיע להסדר, נסי לבדוק מה הוא מבקש ? גלשתי קצת מהתשובה המשפטית הקצרה לפרקטיקה של ניהול המשבר. שבת שלום