חברות

שיקולים בהקמת חברה - פתיחת חברת בת או חברה אחרת שמעליה תהיה חברת האם

מה מומלץ? קיימת חברה פעילה,ורוצים לפתוח אחת אחרת (יותר נציגות של ארגון מחו"ל), ייתכן שיהיו ביניהן, בין החברה הקיימת והחדשה "עסקים" מה עדיף לפתוח חדשה כחברת בת, או חברות אחיות, ואז לפתוח חברה אחרת מעליהן שתהיה חברת האם...? מהם השיקולים הרלוונטיים לדעתכם לכאן או לכאן?מה צריך לבדוק? היקף פעילות הכנסות צפוי? מיסוי? לבעלים אמורה לקום חברה בלתי קשורה אחרת בתחום עיסוק שונה, איך זה מתגלם...

רוני א. אילן, עו"ד

שואל יקר, אתה מבקש ללמוד את כל דיני החברות (דבר מורכב כשלעצמו) לרבות דיני מיסים (מורכב לא פחות) בשאלה אחת. כל תשובה שתינתן יכולה להכביד רבות במקום לתרום ולעזור. קיימות מכלול שאלות עליהם יש לתת את הדעת. מהתשובות לשאלות תיגזר התשובה המתאימה. התשובה לשאלה שנשאלה אינה "תשובת הבית" (אין דבר כזה), אלא מתבקשת "עבודת חייטות אישית" לשואל. עצתי לשואל, פנה לקבלת יעוץ משפטי מסודר שהרי החלטה שאינה נכונה תגרום נזק רב בהמשך ועלותה תהיה לאין שעור גדולה מעלות הייעוץ. בהצלחה