יוגב

רישיון להפעלת עגלת ממכר מזון במתחם סגור

אני רוצה להפעיל עגלה לממכר מזון במתחם סגור ושמסביבו בנייני משרדים בשעות היום. האם אני צריך לקבל רישיון עסק מהעירייה? למה עוד אני צריך לדאוג?

rony ilan

של מי המוצר, מהיכן קנית את המוצר אותו אתה עומד למכור. האם יש לך זכות מכל סוג שהוא. תמונה כשלעצמה שהנה בגדר פרסום ונולדה ככזו אינה מהווה עבירה כאשר היא תלויה. מי הכין את הפרסום. על מנת לתת תשובה יעילה ונכונה משפטית חסר הרבה אינפורמציה.

רוני א. אילן, עו"ד

שלום יוגב, ודאי שאתה צריך (על פי הדין) רישיון עסק הרי בעצמך אתה מגדיר את העגלה כעסק. עליך להחליט איזה סוג של סטטוס אתה רוצה, כמו למשל עוסק מורשה או חברה בע"מ. צריך בהתאמה לפתוח תיק ברשויות המס, צריך לבדוק במשרד הבריאות לפי המוצר הנמכר באם הם דורשים רישיון מטעמם. ובנוסף צריך לעבוד למול העירייה ולקבל אישור מתאים למכירה ברחוב (אין אפשרות חוקית לכל אחד לתפוס קרן רחוב ולפתוח עסק משם). סה"כ קצת ריצות, קצת כאב ראש. ברם, יכול להסתדר היטב גם ללא ליווי משפטי. באם בכל זאת תזקק נשמח לעזור. בהצלחה ובתיאבון לכל הקונים