לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דוד

ערבות אישית לחשבון בנק של המעסיק

אני עובד כשכיר בחברה, ומקבל שכר חודשי. כשנפתחה החברה חתמתי למעסיק (שאין לי עמו כל קשר משפחתי או אחר, אלא קשרי עבודה בלבד) על ערבות אישית שלי לחשבון הבנק של החברה. היום, אחרי 10 שנים של עבודה אני רוצה להסיר את הערבות. המעסיק לא כל כך "אוהב" את הרעיון. האם זה חוקי שהוא אוחז אותי בערבות בכח? האם אני יכול להסיר את הערבות באופן חד צדדי (ע"י מכתב לבנק, או משהו אחר)? האם זה יהיה חוקי אם הוא יפטר אותי בגין הסרת הערבות? תודה מראש על תשובתכם

רוני א אילן

דוד, איני יודע מה הייתה ההסכמה בניכם. ברם, אדם תמיד יכול לבקש למחוק את ערבותו. יחד עם זאת קצת יותר מסובך, למשל, באם למעביד יש חובות כלפי הבנק ו/או (-) בחשבון, הבנק לא יוותר ובצדק על הערבות. לשאלתך האחרת, אין כל קשר בין מתן הערבות ו/או ביטולה לבין העבודה על זכויותיך בה. על פי הדין אסור למעביד לפטר עובד. הפיטורין במקרה שכזה יהיו שלא על פי הדין.

דוד

שלום ותודה על התשובה המנומקת. אם הבנתי נכון, אסור למעביד לפטר עובד בגלל שלא רוצה לחתום לו ערבות. אבל ברור שהמעביד ימצא כעת תירוץ אחר לפיטורין (צמצומים, התייעלות וכו') שזה בוודאי "מותר" לו על פי חוק כמו כל מעביד שבא לו לפטר עובד. השאלה האם אוכל להוכיח שהפיטורין הם רק בגין הסרת הערבות, והאם תהיה לי איזו שהיא הגנה משפטית בזה? ובמילים אחרות - האם יש איזו שהיא הגנה בחוק למי שעובד 10 שנים במפעל ומעולם לא הייתה עליו הערה, ובס"ה לא רוצה לחתום ערבות למעביד שלו. שוב, תודה רבה!

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משפט מסחרי