לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דנית

ליקויים בדירה שכורה לאחר חתימת הסכם שכירות

שלום, לאחרונה חתמתי על הסכם שכירות דירה, כאשר קיבלתי את המפתח לדירה נוכחתי לדעת שאין בידוד בדירה וכתוצאה מכך נורא חם שם (על גבול הלוהט), וכתוצאה מכך אפילו המזגנים לא מצליחים לקרר את הדירה בחודשי הקיץ החמים, אני מניחה שגם בחורף יהיה קר מאוד, האם יש משהו שאני יכולה לעשות בעניין? אני יכולה לחייב את המשכיר בתיקון הליקוי? תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד ירון הראל

דנית שלום, על מנת לענות נכונה לשאלתך הרי שיש לעיין בהסכם השכירות באם הוא מציין שכזה או הדומה לו. בטרם פנייה להליך משפטי כזה או אחר הרי שעלייך לשגר מכתב למשכיר (רצוי שינוסח ע"י עו"ד הבקיא בתחום), המפרט את הליקוי ואת דרישתך לתקנו, שכן לרוב דרישה זו עולה מההסכם ויש למצותה, המקור לחיוב על פי סעיף 7 לחוק השכירות והשאילה:"המשכיר חייב, תוך זמן סביר לאחר שקיבל דרישה לכך מאת השוכר, לתקן במושכר, או בנכס שברשותו המשמש את המושכר, כל דבר השולל או המגביל הגבלה של ממש את השימוש במושכר לפי ההסכם או לפי המקובל בנסיבות (להלן — פגם), בין שהפגם היה בזמן מסירת המושכר לשוכר ובין שהתהווה לאחר מכן, זולת פגם שהשוכר אחראי לו לפי חוק השומרים, תשכ"ז–1967, או שתיקונו, לפי ההסכם או לפי המקובל בנסיבות, אינו חל על המשכיר...". על כן, במקרה בו קיימים ליקויים שאינם מטופלים על ידי המשכיר חרף פניות חוזרות ונשנות מצד השוכר (רצוי לפנות בכתב) כי אז ניתן לפנות לביהמ"ש בדרישה לביטול הסכם השכירות וכן לקבל פיצויים בגין הנזקים אשר נגרמים לשוכר. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משפט מסחרי