מנהל הפורום גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים
מכירת רכב ללא העברת בעלות
שלום רב, מכרתי את רכבי לפני חודש + למישהו שטען שיש לו מגרש. ולא רצה לעשות העברת בעלות כיוון שלא רצה שהאוטו יעבור עוד יד. אני ממשיכה לשלם ביטוח ופתאום הוא טוען שאין לו רישיון של סוחר מכוניות לכן לא מוכן לעשות העברת בעלות כיוון שייחשב כעוד יד. והוא לא מוכן לשלם על ביטוח. אמר שמבחינתו שאבטל את הביטוח והוא מתחייב לא להזיז את הרכב. אני מפחדת שאם אבטל את הביטוח יקרה משהו לרכב שעדיין רשום על שמי (יש זיכרון דברים בינינו). ומצד שני, אני ממשיכה לשלם מדי חודש על אוטו שלא ברשותי. מה עושים במצב כזה?
אורלי שלום רב, ממקרא שאלתך ולצורך מתן ייעוץ נכון נדרש לעיין בזיכרון הדברים שנערך בינך לבין רוכש הרכב. יחד עם זאת, אני לא סבור שזה נכון לתת לזמן לעבור מבלי לנקוט בהליכים שמורים לרוכש לבצע העברת בעלות על שמו, ככל שהשתכללה עסקה למכירת רכב הרי שיש לאכוף את התניות בה ולדרוש העברת בעלות על שם הרוכש ( בהנחה ועמד בהסכם , כגון: ביצוע תשלום התמורה) ועל כן אמליץ לך לפנות לייעוץ משפטי שיוביל לפתרון המצב. לא הייתי סומך על התחייבותו של הרוכש לפיו לא יזיז את הרכב, לעתים הרכב לא צריך לזוז ממקומו על מנת שחלילה יקרה נזק כלשהו הן לצד ג' והן לרכב עצמו. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.
שאלות נפוצות:
אברהם
תמר אבשלום
סתיו מרגי
לולה גבריאל;
אביתר חכם