מנהל הפורום גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים
הסכם הפצה בלעדי בישראל
שלום לכם, מזה מספר שנים אני מפיץ מוצרי קוסמטיקה של חברה בינלאומית במסגרת הסכם הפצה בלעדי בישראל. לאחרונה התברר לי שמתחרים שלי מפיצים את המוצרים של אותה החברה. מה באפשרותי לעשות על מנת למנוע מהם להפיץ את המוצרים? תודה, יואב
שלום יואב, באם אתה מפיץ את מוצריה של החברה באופן בלעדי, החברה מחויבת למכור רק לך את המוצרים על מנת להפיצם בישראל. אם החברה התקשרה בהסכם הפצה עם צד שלישי לפיו היא מוכרת גם לו את המוצרים על מנת להפיצם בישראל הרי שהיא מפירה את ההסכם עימך ואתה תהיה זכאי לסעדים הקבועים בהסכם ו/או בחוק אליו כפוף ההסכם. קיימת אפשרות נוספת לפיה אותו מתחרה שלך רוכש את המוצרים ממפיץ של מוצרי החברה בחו"ל ומייבא אותם ייבוא מקביל, או לחילופין, רוכש את המוצרים ממפיץ לא מורשה בישראל. בכול מקרה, אני מציעה כי תפנה לחברה איתה התקשרת בהסכם על מנת לברר את העניין ובהתאם לתגובתה, תשקול את צעדיך העתידיים מולה ומול המתחרה, בהתאם להתייעצות עם עו"ד. בהצלחה, איילה * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.
שאלות נפוצות:
אברהם
תמר אבשלום
סתיו מרגי
לולה גבריאל;
אביתר חכם