לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אבי

ייבוא מוצר מחו"ל ומכירה

שלום, אני מעוניין להזמין בובות מסויימות דרך איביי או אתרים שדומים לו ולמכור אותן פה בארץ. כל נושא המיסים מוכר לי ויטופל בהתאם, רציתי לדעת על העניין של הייבוא עצמו, האם בסדר שאייבא ואמכור ללא ידיעת הספק ( אני לא מזמין דרכו כי לא מדובר בכמויות עצומות כמו שהוא דורש), האם צריך בלעדיות או שניתן בלי? יש מידע נוסף שחשוב שאדע על מנת שלא אעבור על החוק? \תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ירון הראל

אבי שלום , שאלותייך הינן מורכבות ונוגעות במספר היבטים משפטיים שבמסגרת הפורום לא יתאפשר להשיב בפירוט מה גם שישנו חסר עובדתי שמטבע הדברים במסגרת הפורום לא הועלה ועל כך יהיה עלייך להתייעץ בפגישה פרונטאלית, אשיבך דבר בצורה כללית שתאפשר לך לקבל תמונת מצב כללית כדלהלן: עולה משאלותייך כי הנך נוגע בסוגיית הייבוא המקביל. על פי מבחנים שנקבעו בפסיקה: מבחן הזיהוי, מבחן חיוניות השימוש, מבחן החסות צריך לקבוע על פי אותם מבחנים ניתן ולומר שראשית עליך לוודא שהמוצרים שאתה מייבא הינם מוצרים מקוריים, שנית עליך לעשות שימוש מועט ככל הניתן בסימן המסחר במידה וקיים סימן מסחר רשום ובהתאם למבחנים שצוינו לעיל, שלישית עליך לבדל עצמך מאת היבואן הנוכחי ולהימנע מהטעיה הצרכן לקיומו של קשר בין היבואן הנוכחי לבינך. בהצלחה, ירון * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משפט מסחרי