ניצן

דרישה לשלם חצי מסכום השהייה בצימר בגלל ביטול עסקה יומיים לפני מועד ההגעה

שלום, הזמנתי עבורי ועבור חבר שלי צימר. בעל הצימר ביקש שנשלם במזומן או צ'ק כשנגיע, ושאתן לו את מספר כרטיס האשראי שלי כעירבון. יומיים לפני המועד שקבענו להגיע לצימר אבא של חבר שלי אושפז בבית חולים, ונאלצנו לבטל. כעת בעל הצימר מבקש שנשלם לו חצי מהסכום (300 ש"ח) מכיוון שלא הודענו לפחות שבוע מראש. האם אני מחוייבת בתשלום? האם הוא יכול לחייב את הכרטיס שלי ללא אישור שלי? תודה.

רוני א. אילן, עו"ד

הי ניצן, יכול שביטול העסקה שלא במועד המתאים מייצרת "נזק" לצד האחר. נסו לבדוק בנט את התקנון ו/או נוהל הביטול של המקום. באם מופיעה דרך לביטול העסקה יש לראות במה הדבר כרוך. בדרך כלל אין מענישין בלא מזהירים. באם לא יודעתם בנושא זה - נולד המקום לקיים דיאלוג בנושא ולהגיע לפשרה.