אריאלה

הפרת הסכם שכירות של שוכר

שלום רב, לפני כחודשיים "חתמתי" על הסכם שמאוחר יותר התגלה שהשוכר לא חתם על ההסכם שברשותי,לאחר שראה ובדק את הדירה התחייבתי שהדירה תהיה ראויה למגורים כחודש לאחר ההסכם ומבחינתו זה היה מאושר וכך הוספנו ידנית הערה זו (בהסכם)קיבלתי תשלום עבור חודשיים מראש אך לא גביתי ציקים קדימה אלה סמכתי על הבנדם שמדי חודש אבל את כספי,לאחר יומיים של שהות בדירה החליט המשכיר שאננו מעוניין שלמשיך את ההסכם ועזב את הדירה ..הוא דורש את התשלום (של חודשיים)האם עליי לתבוע את כל תקופת ההסכם (למשך שנה)והאם ההסכם רלוואנטי בהעדר חתימה ?

רוני א. אילן, עו"ד

שלום אריאלה, החתימה הנה הוכחה צורנית בלבד (לשון החוק). ההסכם אינו מחויב בחתימה (כמו הסכם בעלפה). חשוב שהייתה בין הצדדים גמירות דעת. דירה ראויה למגורים הנה מושג משפטי שיכול ואת אכן עומדת בו (דרישות בסיסיות ביותר). תוכלי לתבוע באם תחפצי. ברם, אולי יהיה נכון להשכיר מיידית לאחר ולהיפטר מן הצרה. אגב, בכל מקרה את מחויבת להקטנת הנזק ובית המשפט לעולם לא יתן לך שנת שכירות חינם. חובה עליך כמשכיר לנסות ככל יכולתך להקטין הנזק.