יגאל

שריפה תוך כדי פרויקט

שלום בתחילת דרכי כעצמאי עשיתי עבודה לפני כ-6 שנים במגדל מים. באחד מהימים עבדנו בריתוכים (קבלן משנה) . מסיום העבודה ועד לנקודה שלצוות הביצוע עזב את השטח עברו לפחות 1.5 שעות. (הדבר מגובה משפטית על ידי עדות מהקיבוץ עצמו). מכיוון הייתי בתחילת דרכי לא היה לי עדין ביטוח צד ג. (מיד כמובן עשיתי זאת אחרי) .היום, אחרי 6 שנים קיבלתי תביעה גדולה בגין הנזקים. ושאלתי היא כזו, על מי מוטלת האחריות עם פעלנו על פי הנידרש ושהיינו בשטח הרבה מעבר לנדרש בכדי לוודא שלא מתלקחת האש. היועץ בטיחות שלי אומר שמקובל בין 0.5 והמחמירים אומרים 1.5 שעות וכאמור אנחנו היינו לפחות 1.5 השעות. אגב מי שתובע זו חברת הביטוח של הקיבוץ ולא הקיבוץ. תודה

רוני א. אילן, עו"ד

הי יגאל, העובדה שהיית בתחילת דרכך העסקים אינה פוטרת אותך מאחריות אם וככל שקיימת. 6 שנים הנם זמן רב ותוכל לטעון לשיהוי בהגשת ההליך (טענה משפטית). מי הקיבוץ המדובר ? יכול שתוכל להגיע איתם להסדר מחוץ לבתי המשפט. כככל, הקיבוצים אינם ששים לרוץ לבתי משפט. חבל שלא הצטיידת בביטוח מתאים.