דנה

האם בורר יכול לקבוע תקדים

אני נמצאת בסכסוך עם חברה מסוימת בחוזה שקיים בינינו יש תניית בוררות בכוונתילטעון טענה הנסמכת על חוק חדש שלא ברור האם הוא חל על מקרה כמו שלי טרם ניתנה פסיקה בנושא כזה שאלתי היא האם בורר רשאי לקבוע תקדים כזה בהליך בוררות שאלתי 2 עורכי דין וקיבלתי תשובות שונות מה דעתכם

רוני א. אילן, עו"ד

שלום דנה, משנתתם את זכות "השיפוט" לבורר, הרי שהיא בידיו והוא יברור לפי שיקול דעתו והגינותו. יש לבדוק את הסכם הבוררות (חייב להיות חתום ע"י הצדדים) ולבדוק באם הבורר מחויב לדיני הראיות. באם כן אין ביכולתו ללכת כנגד הפסיקה המובילה הקיימת. באם אינו כפוף לדיני הראיות, יוכל לשפוט לפי אמונתו. אגב, חדשנות הנה חלק בלתי נפרד מנוף חיינו. את התשובה הישירה לשאלתך תוכלי למצוא בהסכם עיו חתמת. בהצלחה