יעל

ניהול כושל של מניות

שלום, אני עובדת בחברה ובבעלותי אופציות למימוש שניתנו לי ע״י החברה..לפני כחצי שנה החלטתי לממש חלק מהאופציות וקיבלתי סכום כסף לפי חישובי חברת ניהול ההשקעות.. אתמול קיבלתי הודעה כי חברת ניהול ההשקעות עשתה טעות בחישוב הסכום שמגיע לי וכעת היא דורשת ממני להחזיר את ההפרש..מדובר בסכום של 43,000 שקל..סכום כסף שאינו ברשותי יותר..שוב אזכיר כי עברה מעל לחצי שנה מאז שקיבלתי את הכסף.. האם עליי לתבוע את חברת ניהול תיקי ההשקעות שהרי צריכה לשלם על טעותה..אני לא הייתי מודעת לסכום שעליי לקבל הנגזר לאחר חישובי מיסים מסובכים וכד׳.. אשמח לייעוץ...

רוני א. אילן, עו"ד

שלום יעל, חבל שהחברה עשתה "טעות" בחישוב. ברם, אין לראות בטעות ככל שהיא לרעתך משום עונש. מבין את תחושתך הסוביקטיבית. יחד עם זאת באם קבלת כסף ביתר - יש להשיבו. יחד עם זאת באם אין לך היכולת להחזיר פני לחברה והציעי להם הסדר תשלומים הנוח לך. באם הם יובילו זאת להליך משפטי, קרוב לוודאי שבית המשפט גם הוא ילך בדרך זאת. כולנו יודעים שגם המלכה אליזבת אינה יכולה לתת יותר ממה שיש לה. אמליץ לך בראשית הטיפול להעביר למומחה שיבדוק את ההחזר הנדרש, אולי החברה בכלל טועה בדרישתה ולא בדרך חישוב היתר המקורי.