סיון

תלונה על הטרדה מצד שכנים

שלום רב, הנני מתגוררת בשכירות עם בעלי ושני ילדינו בבניין משותף בן 6 קומות. לפני כחודשיים עברנו להתגורר בבניין ומאז השכנים מתחתינו עלו אלינו ופנו אלינו מספר פעמים בדרישות ואף צעקות (בממוצע כל 3 ימים) שנפסיק את הרעשים. רצינו להתחשב ושאלנו אותם באיזה רעש מדובר? והתשובה שקיבלנו היא: רעש ההליכות, הדיבור, הזזת חפצים, כשהילדים משחקים על הרצפה, הקפיצות שלהם וכדומה. ראוי לציין, שאנו מגיעים לדירתנו מידי יום לאחר השעה 17:00 ואנו לא עורכים מסיבות, חאפלות, אירוח המוני, ישיבות במרפסת שמש ואף משתדלים לא לארח לילדים חברים לאחר השעה 19:00 מתוך התחשבות בהם. מאחר והינם מודעים לכך שאנו לא עוברים על שום חוק, הם הרחיקו לכת ופנו לבעלת הדירה מספר פעמים שתוודא שנהיה שקטים יותר ואף הודיעה שבכוונתה להוציא מכתב רשמי על הרעש שאנו עושים. אנו אובדי עצות כיוון שאין אנו יכולים לרחף באוויר או לבקש מילדינו לא לשחק על הרצפה במשחקי קופסא, איכות חיינו בדירתנו שלנו נפגמה קשות ואף סובלים מהטרדות מצידם. לדעתי, משום שהדירה בבעלותם הם מרשים לעצמם להטריד אותנו בצורה זו או אחרת. שאלתי היא, האם מבחינה חוקית אנו יכולים להתלונן על הטרדה/הפרעה? ואיך עלינו להתנהל בהמשך? תודה מראש, סיון

פדרו

תשימו שטיח עבה על הרצפה זה מאוד עוזר

רוני א. אילן, עו"ד

שלום סיון, מכתיבתך עולה כי הנכם שכנים מתחשבים. אין איש בוחר את שכנו וכבר הורגלנו לשכנים שונים ומשונים. יש להתנהג בדרך של נימוס כבני תרבות (ואתם אכן נוהגים כך) תוך כדי התחשבות בשכנים. מבחינה חוקית קיים בחוק דבר הנקרא שעות מנוחה. לרבות השעות בהם "מותר" או "אסור" לעשות רעש. כל עוד תנהגו על פי הדין איש לא יוכל להרע לכם משפטית. יחד עם זאת יש לזכור שאין מנהלים יחסי שכנות בדרך משפטית. נסו להגיע להבנה הדדית עם השכנים ותבורכו.