הוד השרון

הבנק שינה את סוג החשבון ללא חתימה המראה על הסכמתי לשנות את סוג החשבון

שלום רב, לפני יותר משנה ניגשתי לסניף שלי בבנק לאומי כדי לפתור כמה דברים וכאשר ישבתי עם אחת המנהלות היא התחילה לטפל בנושאים ותוך כדי אמרה "אתה לא סטונד כבר נכון?". כשעניתי בחיוב "כן" היא פשוט התחילה להדפיס מלא טפסים לחתימה והיא הסבירה לי שמכיוון שאני כבר לא סטודנט היא משנה לי את סוג החשבון ואני מחויב בעמלות שלא הייתי משלם עליהן מאותו רגע. אני התווכחתי איתה על זה שלא ביקשתי לשנות סוג חשבון ולא הסכמתי לחתום על שום טופס. למרות זאת סוג החשבון שלי השתנה ואני משלם המון כסף בעמלות. לפני שבוע אני ואשתי החלטנו לעבור לבנק אחר ופתחנו חשבון חדש ובכוונתנו להגיע לסניף בלאומי כדי לסגור את החשבון. השאלה שלי היא: בגלל שבאיזה שלב בנק לאומי שינה לי את סוג החשבון אך אין להם שום חתימה המראה שאנו מסכימים לשינוי סוג חשבון - האם אני יכול לבקש מהם פיצוי / לאיים בטביעה ולנסות לקבל חזרה חלק מהעמלות (או את כולן) ששילמתי? אשמח לקבל תגובה. תודה רבה!

רוני א. אילן, עו"ד

שלום לתושב הוד השרון, ראשית אמליץ שלא לאיים על איש, מנהג מכוער שאינו מועיל לאיש וכנראה גם לא לך. החוזה עליו חתמת ו/או שלא הנו חוזה אחיד, סוג שלא חוזה הנותן לך הגנה מפני כל סעיף מפלה. לבנק אגב מותר לשנות בנוהל פנימי את דרך עבודתו לרבות הגדרת חשבונות. העמלות, למרות שלעניות דעתי אנו משלמים הרבה, חיוב העמלות וגובה העמלות הנם על פי הדין. אין לי כל ידיעה על בנק הגובה עמלות מטעם עצמו וללא אישור מן הממונה על הבנקים. באם אינך מרוצה בבנק אחד, תוכל תמיד לפנות לבנק אחר ולהתחיל שם חשבון חדש. בדרך כלל בנקים אינם מחזירים עמלות ואינם מחויבים בכך כל עוד גבו כספים על פי הדין.