שלמה חורב

מכירת טבק מיובא לגלגול ואביזרים רלוונטים בחנות וירטואלית

הי, ברצוני לפתוח חנות וירטואלית למכירת טבק לגלגול ושאר אביזרים רלוונטים. האם ניתן למכור טבק(בדומה לפיצוציות /חנויות טבק) ללא צורך בעמידה בתקנות/חוקים מעצם היות המוצר טבק? מדובר בטבק לא מיוצר, אלא מיובא על ידי יבואן שממנו אני רוכש. ראיתי בכמה לינקים שסוחר טבק אמור לעמוד בכל מיני תקנות של נציג בלו וכל מיני דברים כאלו ואני לא יודע אם אליי התכוון המחוקק, או ליבואן/יצרן וכו'

רוני א. אילן, עו"ד

מכובדי, חנות טבק וירטואלית אינה שונה במהות המכירה מחנות הלחם השכונתית. המוצר פשוט שונה. דרך המכירה (אינטרנט) מוסיפה מספר חוקים לעניין דרך עשיית עסקים דרך מערכות אלה. אין כל קשר בין צורת המכירה ובין המגבלות החלות על המוצר. לפיכך, יש לשים לב הן לדין המחייב את המכירה באינטרנט ובין המגבלות החלות על המוצר עצמו. הנך מחויב בשניהם. בהצלחה

רוני א. אילן, עו"ד

שלמה שלום, חגים וזמנים לששון. ברכות על רעיון יפה שאינו בהכרח מקורי. קימות באירופה חנויות רבות מסוג שכזה. ההבדל בין חנות וירטואלית לחנות אמיתית הנה בדרך הצגת המוצר, בדרך הניהול, ובדרך העסקית, קרי, עלויות שונות וכו'. לא אכנס לפרטים אלו משום ששאלת שאלה אחרת. אבקש להבהיר כי, חנות וירטואלית ו/או כל עסק אחר מחויב לחוק כפי שהוא (החוק) דורש. אין לפרש חוק בדרך מקלה רק משום שמדובר בחונות וירטואלית. המחוקק לא הפריד (לפחות עד היום) בין צורות השונות של ניהול העסק. כולנו מחויבים לחוק. יתרה מזאת, המחוקק הכביד על מכירת בדרך טלפון וכו, (מחייב גם אותך בעסק ויראואלי) לעמוד בחוקים ובתקנות. עליך לנהוג משנה זהירות בנושא הדרך בה הנך מפרסם את מרכולתך לרבות עלות המוצר. בהצלחה