תאונת עבודה במספרה
אני מעביד במספרה. עובדת שלי החליקה על סבון ונפלה. אחרי חצי שנה, שבה העובדת לא עבדה אצלי, היא חזרה לעבודה כרגיל. עכשיו נודע לי שהיא קרעה את המניסקוק ויש לה ציסטה ברגל, ואני בטוח שהיא הולכת לתבוע אותי. 1. האם תביעה כזאת מכוונת לחברת ביטוח או אלי אישית? יש לי ביטוח צד ג'. 2. שלחתי אותה לחופש נוסף לכמה ימים, כי אני חושש שהיא רוצה לביים בעבודה פגיעה נוספת בשביל להגדיל את התיק (במספרה זאת לא בעיה בכלל) אני רוצה לפטר אותה בשלב הזה. האם יש לי זכות לפטר עובד במצב כזה? 3. קיבלתי מכתב מעורך דין שמציעה פשרה ב-60 אלף שקל, בלי שנפתחה אף תביעה. האם אפשר לקבל הערכת סכום שמסתובב בכאלה תיקים?
איציק שלום. 1.אני מציע שתודיע באופן מיידי לחברת הביטוח שלך על עצם קרות התאונה ותפעיל את הביטוח שלך. 2.תשלח מכתב לעורך הדין של העובדת ותמסור לו את פרטי הביטוח שלך ותאמר לו לפנות לחברת הביטוח. 3.בכל מקרה, עליך למסור באופן מיידי עותק ממכתב עורך הדין לחברת הביטוח ולוודא איתה שהיא לוקחת על עצמה את הטיפול בתביעה. 4. אשר לשאלתך אם אתה רשאי לפטר אותה אם לאו, עליך להתייעץ עם עו"ד המתמחה בדיני עבודה. אני סבור שאין מניעה ךפטרה ובלבד שתשלם לה את מלוא זכויותיה, כולל פיצויי פיטורין, אם מגיעה לה על פי החוק. בהצלחה.
שאלות נפוצות:
דודי ס