תאונת עבודה
בתאריך 11.12.2012 נשלחתי אני ועמיתתי מהעבודה לקורס בתל אביב בבוקר עד 13:00 החניתי את הרכב בחניון. בסיום הקורס בבואנו לחניון לקחת את המכונית, שוחחתי בטלפון ולא הבחנתי שהיה מחסום שהיה מורם מעלה וכשהתקרבתי למחסום מבלי לשים לב המחסום ירד בעוצמה והקצה של המחסום פגע בי בעוצמה רבה באוזן השמאלית. היו עדים למקרה. חברתי הסיעה אותי ישירות למרפאה למקום מגוריי וברוך השם ממצאי הבדיקה הראתה כי הכל תקין ושום דבר לא נפגע אך יש לי קצת נפיחות ושריטה קטנה ששמנה ירד לי דם. המכה היא יבשה ויש לי כאבים חזקים. כעת אני במנוחה בבית. שאלתי היא מאחר ואני לא יודעת מה יהיה בטווח הארוך בנוגע לפגיעה האם אני זכאית לפיצויים כלשהם גם אם חזרתי לעבודה?
שלום מאיה. התאונה שארעה לך נחשבת כתאונת עבודה. לפיכך, זכותך להגיש תביעה לביטוח לאומי ולקבל החזר כספי עבור אותם ימי המחלה והעדרותך מהעבודה כתוצאה מפציעתך בתאונה. את תביעתך את יכולה להגיש תוך שנה ממועד התאונה. יש להניח שבתקופה זו כבר תדעי מה יהיה מצבך הבריאותי כתוצאה מהתאונה ותוכלי לכלכל את צעדייך בהתאם. בנוסף לתביעתך לביטוח הלאומי יש לך אפשרות לתבוע את ההנהלה ו/או מחזיקת החניון בתנאי, שקיימת אחריות מצידן לארוע התאונה. בכל מקרה הצעתי היא שתמתיני עוד זמן מה כדי לבחון את מצבך הבריאותי. כדאי לך גם לשלוח מכתב להנהלת החניון וליידע אותם על התאונה שקרתה לך על מנת שבבוא העת אם תרצי לתבוע אותן הם ידעו על מה מדובר.
שאלות נפוצות:
דודי ס