תאונת עבודה והתפטרות
המעביד שלי עקב צמצומים הוריד את שעות העבודה שלי לחצי ולכן הודעתי לו שבשכר כזה אינני יכולה להמשיך לעבוד ושאעבוד עד סוף החודש, בנתיים כנראה שאלוקים חשב אחרת ו - 5 ימים לפני מועד ההתפטרות שלי נפלתי בעבודה וזה נחשב לתאונת עבודה, מעבידי טוען שמשום שהתפטרתי הוא אינו צריך לשלם לי בגין התאונה (אני כבר חודש וחצי בבית עם שברים), הגשתי תביעה לביטוח לאומי, האם הם ישלמו לי בגין השכר שאני מפסידה (גם אם הייתי אמורה להתפטר 5 ימים אחרי התאונה? תודה רבה לך על התשובה
שלום יערה. כל עוד הפיטורים לא נכנסו לתוקף והמשכת לעבוד והתאונה קרתה בזמן העבודה, הרי מדובר בתאונת עבודה. לכן ביטוח לאומי ישלם לך עבור כל התקופה שנעדרת מהעבודה.
תודה על התשובה, אבל לא ברור לי, אם אהיה עכשיו בבית חודשיים אחרי פציעה אז בלאוו הכי הייתי אמורה להתפטר אז ישלמו לי בעבור כל החודשיים? זאת אומרת שממה שהבנתי ממך אם התאונה קרתה לפני שההתפטרות נכנסה לתוקף ובזמן העבודה אז חייבים לשלם לי מהביטוח הלאומי גם אם אהיה כמה חודשים בבית? (אני מגובסת בחצי גוף ויש לי פגיעת ראש)
התשובה לשאלתך היא חיובית. לתשומת ליבך. לאחר שלשה חודשי חופשת מחלה עליך להגיש תביעה לביטוח הלאומי לקביעת דרגת הנכות שלך כתוצאה מפציעתך בתאונת העבודה. אני ממליץ בפניך לפנות לייעוץ משפטי לעורך דין המטפל בענייני ביטוח לאומי ותביעות נזיקין.
שלום יערה. התשובה חיובית. אם וכאשר ביטוח לאומי יכיר בתאונה שארעה לך כתאונת עבודה תהי זכאית לפיצוי עבור כל תקופת חופשת המחלה. אך בכך לא מסתיימת תביעתך. את זכאית להמשיך ולתבוע מהביטוח הלאומי גמלת נכות מעבודה.במקרה כזה תוזמני לוועדה רפואית שתקבע אם כתוצאה מהתאונה נגרמה לך נכות ואם כן תהי זכאית לגמלת נכות או מענק נכות, תלוי בשיעור הנכות שייקבע על ידי הוועדה הרפואית. אינני יודע כיצד נגרמה התאונה אך יתכן שיש לך גם עילה לתביעת פיצויים נגד הגורם לתאונה ( מעביד?) אני מאוד ממליץ בפניך לפנות לעורך דין לקבלת ייעוץ. נראה לי שאת זקוקה לעזרת עורך דין שיעזור לך לשמור על זכויותיך. אשמח לתאם איתך פגישה לקבלת ייעוץ. בהצלחה.
כנראה שאתה צודק רך אני גרה בחיפה ואני מבינה שאתה מאיזור המרכז?
שאלות נפוצות:
דודי ס