נקע בדרך לעבודה
שלום רב, שבוע שעבר מתחת למשרד בו אני עובדת נקעתי את הרגל, כבר באמצע היום הלכתי לרופא לצילום שקבע כי זה נקע ונתן לי 5 ימי מחלה. לאחר יומיים (+ סופ"ש) הרגשתי יותר טוב אך עדיין לא דרכתי על הרגל ובעקבות עומס במקום העבודה (אני מנהלת לקוחות במשרד פרסום) עבדתי מהבית עוד יומיים וחזרתי בתום ימי המחלה. הרגל עדיין כואבת, אני עם תחבושת, ועדיין חוששת ללכת ברגל יותר מחמש דקות כדי שלא יכאב ולכן לוקחת מוניות לעבודה (העבודה במרחק נסיעה ברכבת + הליכה 15 דקות/ נסיעה במונית) - -האם המשרד אמור לשלם לי על המוניות? -האם אני יכולה לתבוע על פציעת העבודה למרות שטכנית לאחר יומיים חזרתי לעבוד מהבית אמנם? האם יש לי עילה לתביעת נזק? אם לא מהמעביד אז מביטוח לאומי. לאור הכאבים הקיימים בקרסול. אשמח להסברים, במקום העבודה לא הסבירו לי דבר כמובן... תודה רבה!!
שלום חנה. 1.התאונה שארעה לך אמורה להיות מוכרת כתאונת עבודה על ידי הביטוח הלאומי. 2.את זכאית לקבל דמי פגיעה(שכר בגין ימי ההעדרות שלך מהעבודה) מהביטוח הלאומי, גם עבור אותם יומיים שביצעת עבודה בביתך. 3.עליך לפנות לסניף הביטוח הלאומי במקום מגורייך ולהגיש שם את תביעתך. 3.אינך מפרטת מה היתה הסיבה לתאונה. תהי זכאית לתבוע את המעביד לקבלת פיצויים רק אם המעביד גרם ברשלנותו לתאונה. 4.אפשרות נוספת לקבלת פיצוי היא במידה שאת מבוטחת בביטוח תאונות אישיות. 5.לשאלתך בענין החזר הוצאות הנסיעה במונית: המעביד אינו חייב לשלם לך הוצ' נסיעה במונית אלא אם יעשה זאת מרצונו החופשי. אם אינך יכולה ללכת לעבודה עקב קשיי הליכה היה עליך לפנות לרופא ולקבל ממנו אישור על המשך חופשת המחלה עד להבראתך המלאה. איחולי להבראתך המלאה והמהירה.
שאלות נפוצות:
דודי ס