לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלין

ת. דרכים באמצע עבודה

לפני כשנה עברתי תאונת דרכים באמצע יום העבודה. נקבעו לי 10% נכות לצמיתות מבטוח לאומי. קיבלתי מענק חד פעמי של 60,000 שקל. אני רוצה להגיש תביעה לבטוח של הרכב של הנהג הפוגע , השאלות שלי הם: 1. האם בטוח הרכב יכול לא להכיר באחוזי הנכות של בטוח לאומי? ומה סיכויי הכספים בתביעה? 2. במידה ובטוח הרכב לא יכיר באחוזי הנכות האם בטוח לאומי יכול לדרוש חזרה את הכסף ששולם על ידו? תודה רבה על זמנך שמוקדש בהתנדבות.

שירי

ממליצה לפנות לעו"ד העוסק בתאונות עבודה ונזיקין לקבלת ייעוץ פרטני. את יכולה לקבל הרבה פרטים באתר: www.work-accidents.co.il

עו"ד שלמה ישראל

שלום אלין. 1.אם התאונה קרתה לך כהולכת רגל אזי עליך לתבוע את חברת הביטוח שביטחה את הרכב הפוגע. אם התאונה קרתה בעת שישבת ברכב, בין כנוסעת ובין כנהגת,עליך לתבוע את חב' הביטוח של הרכב בו נסעת. 2.על פי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים נכות שנקבעה על ידי הועדה הרפואית בנכות מעבודה של הביטוח הלאומי, היא הנכות שקובעת בתביעתך נגד המבטחת של הרכב. 3.אינני יכול להעריך את גובה הפיצוי המגיע לך מאחר שאין בידי הנתונים הנדרשים לצורך כך, אך אני מניח שיגיע לך פיצוי שאת גובהו אינני יכול להעריך, כאמור לעיל. 4. הביטוח הלאומי לא יכול לדרוש את הכספים חזרה בין אם הנכות תוכר בבית המשפט ובין אם לא. 5. המלצתי שתפני לעו"ד שייצגך בתביעה נגד המבטחת של הרכב והוא זה שיוכל להעריך את גובה הפיצוי שמגיע לך, לאחר שיקבל את הנתונים הרלוונטים ממך. בהצלחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות עבודה