לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עידו

הגשת תביעה לביטוח לאומי ועוד

שלום, אני עובד בארגון גדול ואמור להחזיר את אסופת המסמכים (כולל תעודה ראשונה וב.ל. 250) למעסיק בכדי שיגיש עבורי את התביעה לביטוח לאומי. אני תוהה בשלב זה האם כדאי לי להגיש את התביעה דרך עו"ד ? האם מי שיש למקום העבודה שלו הסדר כזה מול הביטוח הלאומי בכלל יכול להגיש את התביעה בעצמו דרך עו"ד? האם אוכל להגיש את התביעה לדמי פגיעה דרך המעסיק וכל תביעה נגד גורמים אחרים - נגד המעביד, נגד צד ג' או נגד חברת ביטוח - דרך עו"ד ? אני יודע שיש להגיש את התביעה לדמי פגיעה עד שנה מקרות התאונה. מה ההתיישנות לגבי תביעה לנכות, כנגד המעביד, נגד צד ג' או נגד חברת ביטוח? תודה מראש

עו"ד שלמה ישראל

שלום עידו. 1.את תביעתך להכרת התאונה כתאונת עבודה ותשלום דמי פגיעה(מוגש בטופס אחד) תוכל להגיש באמצעות המעביד. חשוב שאתה תמלא בטופס את אותן השאלות בטופס המופנות אליך ובפרט שים לב לפרק בטופס הדורש שתתאר את אופן קרות התאונה.אני ממליץ שאתה תתאר את אופן קרות התאונה. 2.לאחר שהביטוח הלאומי יכיר בתאונה כתאונת עבודה ויאשר תשלום דמי הפגיעה, תגיש את התביעה לקביעת דרגת הנכות ותשלום גמלת נכות. תביעה זו תגיש בעצמך או באמצעות עור דין שתשכור לצורך כך. את התביעה הזאת מגישים בטופס נפרד. 3.את תביעתך נגד המעביד ו/או צד ג' אני ממליץ שתפנה לעורך דין. 4.אם תחליט לפנות לעורך דין, משרדנו ישמח לייעץ לך בכל הענינים הנ"ל בהצלחה

עידו

תודה רבה על תשובתך. אשמח לתשובה בשאלה נוספת ברשותך - בטופס ב.ל. 211 בסעיף 3 אני נשאל האם הגשתי או שיש בכוונתי להגיש תביעה לנזיקין ואני נדרש בסעיף 5 למלא את פרטי עו"ד המטפל. בשלב זה טרם החלטתי אם אני מתכוון להגיש תביעה נוספת מעבר לתביעה להכרה בתאונה כתאונת עבודה ע"י הביטוח הלאומי. מה עלי למלא במקרה כזה? תודה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות עבודה