לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רונית

נפילה במהלך עבודה ופציעה

שלום.לפני שנה,נפלתי בטיול במהלך עבודתי כסייעת.נגרם לי קרע בגיד בכתף ושבר בגבשושית העצם. [כאבי תופת התחילו מייד מלווים בבכי וחוסר יכולת להזיז את היד.להפתעתי לא הוגשה לי כל עזרה ראשונה.זה היה טיול כיתה.כנראה שאחד האבות בא כחובש.הוא רק שאל עד איפה אני יכולה להזיז את ניד.סבלתי עד הערב וגם שעתיים נסיעה עד בית הספר.בלילה הגעתי בקוחות עצמי ובתי לבית חולים. המנהלת מלאה דוח תאונת עבודה,הייתי בבית תקופה,ואחר כך הייתי צריכה בעצמי לקשר בין ביטוח לאומי,קופת חולים,והסוכן ביטוח של המועצה בה אני עובדת.כדי להסדיר את מה ששילמו לי כחופשת מחלה עם ביטוח לאומי.השאלה שלי,מדוע לא ניתן לי טיפול הולם במקום?האם זאת עילה לתביעה?של מי?הבנתי שהנזק הוא תמידי אם כל לא ברמת חוסר תפקוד,יותר כאבים ומוגבלות.תודה.

עו"ד שלמה ישראל

שלום רונית. אינני יכול להשיב לך לשאלה מדוע לא ניתן לך טיפול הולם.בעקרון אין לך כל עילה לתבוע את מעבידתך בגין טיפול "לא הולם". משאלתך אני מבין שפנית לביטוח הלאומי בתביעה ומיצית את זכויותיך בגין התאונה שארעה לך בטיול. אני לא יודע מה היו נסיבות נפילתך. יתכן שנפילתך נגרמה כתוצאה ממחדלים של מעבידתך או של מארגני הטיול(כמו למשל השגחה לקויה) במקרה כזה יתכן שיש לך עילה לתביעה בגין אחריותם לנפילתך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות עבודה