לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אגם

תאונת דרכים באמצע עבודה

שלום ותודה על זמנך. עברתי תאונת דרכים שהוכרה כתאונת עבודה בבטוח לאומי. נקבעו לי 10% נכות עקב הגבלה בצוואר כמו כן אני סובלת מנימול באצבע - על זה לא ניתנו לי אחוזי נכות. השאלות שלי הן: 1. האם אחוזי הנכות שקיבלתי מביטוח לאומי מחייבים את הביטוח של הרכב? עם כן מה החישוב של החברת ביטוח על אחוז זה של נכות? 2. במידה והאחוזי נכות מחייבים מדוע נשלח אלי הביתה חוקר מטעם הביטוח? 3. האם במידה וביטוח הרכב לא יקבעו לי זכאות לאחוזי נכות בטענות שונות(ולא מוצדקות) האם בטוח לאומי יכול לגבות את כספו חזרה? שוב תודה על זמנך.

עו"ד נירית לוין-זמיר

אגם שלום רב, 1. ככלל, בהתאם לחוק, קביעת הביטוח הלאומי אודות שיעור הנכות אשר נקבע לך מחייבת את חברות הביטוח. יחד עם זאת החוק מתיר לחברת הביטוח לבקש מבית המשפט שלא להסתמך על קביעת המוסד הביטוח הלאומי כחריג. 2. זהו אחד הטעמים, בין השאר, שחברות הביטוח חוקרות את הנפגע. 3. מענה על שאלתך אודות דרך חישוב הפיצוי על ידי חברת הביטוח אינו אפשרי בפורום זה. המדובר בחישוב מורכב. 4. קביעת בית המשפט אודות אחוזי נכות שונים מאלה שנקבעו על ידי המוסד לביטוח לאומי, לא תביא את המוסד לביטוח לאומי לגבות את כספו בחזרה, דרך כלל. ייתכן והמוסד לביטוח לאומי יבקש לבדוק את מצבך הרפואי בשנית.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות עבודה