אי הפעלת תקנה 15, אי הכרה בליקויים אורטופדיים
שלום לפני כשנתיים הוכרתי עם 30% נכות לאחר תאונת עבודה בעקבותיה לקיתי בפיברומיאלגיה. הוועדה לא הפעילה את תקנה 15 (כיוון שניסיתי לשוב לעבודה ) ולא הכירה בליקויים אורטופדיים (בשל תאונה קודמת, אף היא תאונת עבודה אשר דווחה לביטוח לאומי אך לא השלמתי בגינה תביעה בסדר הזמנים הנדרש). בינתיים חלה החמרה במצבי: הפסקתי לעבוד, מצבי הרפואי התדרדר תוך שאני סובלת מליקויים רפואיים רבים - ברמה האורטופדית אובחנה בנוסף מיאלומלציה . שאלותי: האם וכיצד לפנות לביטוח לאומי להפעלת תקנה 15 , האם ניתן עדיין לערער על אי ההכרה בנושא האורטופדי. זאת, כיוון ששמעתי שביטוח לאומי נוטה באחרונה לפסול גם אחוזי נכות קודמים. תודה מראש, נויה
נויה שלום רב, לצערי, לא ניתן להשיב על שאלותייך בשל העדר פרטים מהותיים (למשל אודות הגשת ערעור על תאונת העבודה הראשונה מבלי לדעת מתי נתקבלה החלטת המוסד לביטוח הלאומי או האם הוועדה דנה בהפעלת תקנה 15 ודחתה את הבקשה או כלל לא דנה בה). ממליצה לפנות לקבלת ייעוץ משפטי או ליתן פרטים מדויקים על מנת שאוכל להשיב לפנייתך.
שלום נירית לשאלותייך: 1. התאונה הראשונה דווחה הן למעסיק וסופק לביטוח לאומי טופס 250, אך לא המשכתי בתביעה (לא סיפקתי מסמכים נוספים לבקשת ביטוח לאומי) ולכן התאונה לא הגיעה לדיון הוועדה כלל. 2. באשר לתקנה 15, הוועדה ציינה בפרוטוקול ההחלטה כי "לא הופעלה תקנה 15 כיוון שחזרתי לעבוד". כאמור, אכן חזרתי לעבוד אך מספר חודשים לאחר מכן עבודתי הופסקה בשל אי כושר עבודה, בהתאם לאשורו של רופא תעסוקתי. 3. לאור הנ"ל, הוועדה אומנם פסקה 30% נכות רפואית, אך לא דנה ולא קבעה את שיעור הנכות התפקודית. 4. עפ"י בדיקה שנערכה לי ע"י רופא חברת הביטוח לפני מס' חודשים, קבע הרופא 40% נכות רפואית וכן 100% נכות תפקודית, בשלב זה למשך שנה. תודה, נויה
שמואל שלום רב, בהתאם לנתונים שמסרת ממליצה להגיש שוב את התביעה בגין התאונה הראשונה ובאשר לתאונה השניה להגיש בקשה להחמרה. בהצלחה.
נירית שלום מודה לתגובתך המהירה יחד עם זאת, חלפו שנים רבות מאז קרות התאונה הראשונה - האם ניתן בשלב זה להגיש התביעה?
שמואל שלום רב, אכן ישנה תקופת התיישנות להגשת הודעה על פגיעה בעבודה. יחד עם זאת, כיוון שנמסר דיווח ראשוני למעביד וכן הוחל בהליכי תביעה כנגד המל"ל, לא ייגרם כל נזק באם תבקש לשפעלה, לכל היותר, המל"ל ייטען להתיישנות (ואף כנגד החלטה זו יש מה לעשות...). בהצלחה!
,תודה, עזרת לי מאוד... כיצד ניתן ליצור עמך קשר?
הטלפון במשרדי 03-9241132
שאלות נפוצות:
דודי ס