התלבטות
שלום רבעו"ד נירית לוין זמיר אני בהתלבטות ורציתי להתייעץ איתך השופט בדיון שלי הציע הצעת פשרה כאשר למול עיניו עמדו תחשיבי הנזק של עורך הדין מטעמי ושל הנתבעת ויתר הצדדים בזמן הצעת הפשרה חברת הביטוח לא הגישה תחשיב אקטאורי למרות שהיה כזה בידה והשופט נתן את הצעתו באותו דיון היא אמרה לשופט שניכוי הגמלאות של עורך הדין מטעמי היו שגויים והם יגישו חוות דעת אקטורית עכשיו השופט הציע את הסכום כבר ושבוע לאחר מכן הם הגישו חוות דעת אקטאורית גבוהה משמעותית מניכוי הגמלאות של עורך הדין מטעמי באם מסתכלים על הסיפור יש פה סוג של "מרמה" של חברת הביטוח הם חיכו שהשופט יציע את הצעתו ואז זה מבטח אותם מהבחינה שהסכום יהיה נמוך עוד יותר הם לא הגישו את התחשיב האקטאורי לפני הצעת השופט הם הגישו בכוונה תחילה לאחר מכן . השופט אמר באותו דיון שאם יהיה מצידם תחשיב אקטאורי מדוייק אז ההצעה תהיה פחותה בהתאם להפרש בניכויי המל"ל שלהם מול שלי . השאלה שלי עורך הדין מטעמי מתעקש וגם בהסכמה להצעת הפשרה הודיע שהוא מסכים בתנאי שהצעת הפשרה שנאמרה בדיון היא המחייבת ותיעשה לפי תחשיבי תגמולי המל"ל שלנו ולאא שלהם ושהוא מסכים רק להצעה המקורית . האם יש סיכוי תיאורטי שחברת הביטוח תסכים לקבל את ההצעה המקורית למרות שהגישה תחשיב אקטאורי שמוריד מסכום השופט? או שאין סיכוי בניהול מו"מ שעורך הדין מבצע איתם להגיע להסכמה לפשרה על פי ההצעה הראשונה?אני מקווה שהבנת את מה שהפריע לי בסוגייה הזאת שהחוות דעת הוגשה בכוונה תחילה לאחר הצעת השופט ולא לפני כי זה מבטיח להם הורדה בטוחה מהסכום לעומת אם היו מגישים בזמן הגשת התחשיבי נזק שאז אולי השופט היה חושב על סכום אחר בראש למרות התחשיב האקטאורי היושב למולו שכן ההצעה היא כללית ממילא וללא בחינה מעמיקה אשמח להתייחסות ממך ולתשובה בעזרת מו"מ שניהלת בעבר ואם סגירת פשרה אפשרית על פי ההצעה המקורית או לא ? תודה רבה על העזרה
אלי שלום רב, הצעת בית המשפט יכולה להיות סופית או בסיס למו"מ בין הצדדים. אין כל מניעה מצד עורך דינך לעמוד על פיצוי בסכום כלשהו, וכטיבו של מו"מ, הצד השני יכול להסכים או לדחות את דרישותיו. בסופו של יום כל צד שוקל את סיכוייו וסיכוניו שטענתו תתקבל או תדחה על ידי בית המשפט ולכן יהיה עליו לשלם או לקבל סכום אחר ממה שטוען לו.
תודה על המענה הקודם רציתי לדעת עוד משהו מאז שעורך הדין שלי דרש מכלל חברות הביטוח את הסכום אותו הציע השופט בפשרה עדיין לא חזרו אליו אם תשובה אם הם מסכימים או לא ועבר כבר התאריך בכמה ימים שהם היו צריכים לתת תשובה להסכמה או סירוב מה הסיבה לכך? האם ניתן לעשות כנגד זה משהו?האם יש בכך רמיזה לזה שהם לא מעוניינים בפשרה או כן מעוניינים?לא חזרו אליו עד עכשיו כלל
אלי שוב שלום, לא ניתן לדעת מדוע חברת הביטוח טרם מסרה תשובתה. אולם, יש לזכור, כי הליך קבלת תשובה אצל חברת הביטוח מורכב יותר בשל העובדה כי נדרש אישורם של מספר גורמים. ממליצה להמתין כי תשובה בוא תבוא.
שאלות נפוצות:
דודי ס