לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מאור

תאונת עבודה

לפני מעל חמישה חודשים עברתי תאונת עבודה ונחבלתי בברכי. התאונה הוכרה שתאונת עבודה וקיבלתי דמי פגיעה בעבור השלושה חודשים שישבתי בבית. לאחר אין ספור ביקורים אצל רופאים מומחים ופחות שכולם אמרו לי שהכל בסדר עם הברך רק בזכות עקשנותי הופניתי למומחה במרפאת אורטוסקופיה והוא שלח אותי לMRI [פשוט סירבו לתת לי לעשות את הבדיקה הספציפית הזאת וטירטרו אותי ארבעה חודשים סתם בכל הבדיקות האפשריות האחרות] האירוניה היא שעד ששלחו אותי לבדיקה הזאת כנראה במכון שלא כל כך מבין מה הוא עושה הפיענוח של הבדיקה יצא תקין לגמרי למזלי רופא אחד נורמלי פגשתי בכל התהליך וזהו רופא האורטוסקופיה שביקש לראות את הדיסק עצמו וגילה שם קרע במיניסקוס והחליט לנתח. בניתוח עצמו התגלה קרע יציב במניסקוס שאינו מצריך תיקון ונזק לסחוס בדרגה 1 .הגשתי בקשה להחמרת מצב בביטוח לאומי [כבר נקבעו לי עשרה אחוז נכות זמנית בועדה הקודמת לפני הניתוח ]. מצטער על האריכות אבל זה פשוט מהרגשת חוסר האונים שלי מכל הסיטואציה. הייתה לי עבודה מצוינת בתחום האבטחה [מעברי איוש] ששכרה בצידה אולם הפציעה הזאת שיבשה הכל. השאלות שלי הן האם חוץ מביטוח לאומי אין עילה לתבוא גם את המקום שבו נערך הקורס [ אפילו שאין רשלנות מצידם כי פשוט נפלתי ממכשיר מתח באמצע בוחן כושר] על כל ההפסדים הכספיים ועגמת הנפש שנגרמה לי [הפציעה אירעה חודש אחרי השחרור שלי ושיבשה לי את כל התוכניות וזאת מבלי להזכיר את היותי אדם פעיל וספורטיבי מאוד לפני הפציעה ועכשיו אני לא מסוגל לרוץ חצי דקה. שאלה שנייה האם אין בכך רשלנות רפואית גם במשך הזמן [ארבעה חודשים שלקח לרופאים לשלוח אותי לMRI] וגם בפיענוח המוטעה של הבדיקה. שוב מצטער על האריכות אבל יש לי עוד עניין קטן. כשבוע לפני הפציעה הנל נפצעתי בשיעור קרב מגע WHIPSHOT בצוואר ממכה שקיבלתי בראשי יש לי עדים לתאונה ולהשלכותיה ופה גם הייתה רשלנות מצד המדריך קרב מגע ש"חימם" שלא לצורך את השותף שלי לתרגיל . הבעיתיות בנושא זה היא שבטמטום שלי שלא הלכתי לרופא מיד אחרי הפציעה כיוון שרציתי לסיים את הקורס למרות כאבים והפרעות רבות בצוואר אלא רק לאחר שראיתי שהכאבים לא עוברים לאחר שלושה שבועות פניתי לרופא והוא אמר לי שעברתי את הסוג פציעה הזאת. עד היום אני סובל מכאבי צוואר ומשרירים תפוסים כל הזמן אולם אין הרבה טפסים רפואיים בנושא הצוואר כיוון שהרופאים אומרים שאין מה לעשות ואין צורך לשלוח לבדיקות!! הגשתי תביעה להכרה כתאונת עבודה וזה בתהליכים בביטוח לאומי כיוון שהמעסיק לא מוכן להודות שזה קרה אצלו. אשמח אם תייעצו לי מה ניתן לעשות במצבי כיוום ששתי הפציעות הללו שיבשו לי לגמרי את כל התוכניות והן משפיעות עליי מעבר למישור הפיזי גם בנפשי.

עו"ד נירית לוין זמיר

מאור שלום רב, נוכח המתואר על ידך ומורכבות המקרה ממליצה מאוד לפנות לקבלת ייעוץ משפטי. באופן כללי, במענה לשאלתך הראשונה, הרי שיש לבדוק האם למעסיק הייתה פוליסת "תאונות אישיות" אשר כיסתה את האירוע המתואר על ידך. באשר לאירוע השני המתואר על ידך, אחזור על המלצתי לקבל ייעוץ משפטי. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות עבודה