פגיעה מרכב בשעת העבודה
שלום אני עובדת בשמירה בקיריון ותפקידי כולל בדיקת רכבים לפני כניסתם לחניון - פתיחת דלת הרכב הסתכלות לפנים האוטו ובדיקת תא המטען.לפני 3 ימים כשהגיע אליי רכב לבדיקה פתחתי את הדלת של הרכב(זו הייתה דלת הזזה) וכשסגרתי את הדלת סגרתי אותה על האצבע וכתוצאה מכך נקטע לי חתיכה מהאצבע ופוניתי באמבולנס וכמובן צויין שזה תאונת עבודה.בבית חולים נאמר לי שלא ניתן לחבר את האצבע אך למזלי שורש הציפורן לא נקטע ותוך חודש תגדל לי ציפורן חדשה ואני אוכל לתפקד באצבע רק שהאצבע מן הסתם תהיה יותר קצרה.המעביד אמר שאני אמלא טופס 250 ושהם ידאגו להכל ושישלמו כל מה שצריך.יש שאלות מאוד חשובות 1)האם בתאונת עבודה שעברתי נחשבת גם כתאונת דרכים?אם כן איך עליי לתבוע? 2)קיבלתי בינתיים 14 ימי מחלה,איך הם יחושבו עם הוותק שלי בעבודה רק חודשיים וחצי? 3)האם בהמשך כדאי להגיש טופס של נכות מעבודה? 4)האם רצויי לפנות לעורך דין שיטפל בכל הקשור לתביעה?
שיראל שלום רב, אנסה להשיב לשאלותייך לפי הסדר: 1. התאונה אינה נחשבת תאונת דרכים. 2. תשולם לך משכורת רק על ימי המחלה שנצטברו. את יתרת התקופה תקבל מאת המוסד לביטוח לאומי כדמי פגיעה. 3. בהחלט כן. 4. מומלץ תמיד להיוועץ עם איש מקצוע. בריאות.
שאלות נפוצות:
דודי ס