אלימות נגד רופאים
שלום, אני רופאה מתמחה ועושה משמרות במיון. רבות קורה שמטופלים או מלווי מטופלים מגיעים למיון ומנהגים כלפי רופאים, כולל אליי, בצעקות ובאלימות. אפילו שאני יודעת שהם ברברים, הדבר פוגע בי באותו רגע - מוציא אותי מהריכוז לכמה שעות, עושה לי כאבי ראש, בלילה שאחרי התורנות אני מתעוררת מספר פעמים (לעיתים הם אפילו מאיימים שיתבעו אותי אחרי שאני מסרבת לטפל במי שהיה אלים כלפי מילולית) וסובלת מדפיקות לב. נמאס לי. הן מהאלימות שהפל לנוהג אצל אחוז לא מבוטל ממבקרי המיון והן מהמצב הגופני אליו אני נגררת - חוסר ריכוז וכאבי ראש בטווח מיידי, נדודי שינה ודפיקות לב למחרת. פעם הבאה שזה קורה לי אני רוצה לתבוע. כי לי נמאס מהתנאים שלכאורה משרד הבריאות מאלץ אותי לעבוד בהם. האלימות של האנשים ברובה היא תוצאה של עומס על המיונים. האנשים נטרפים מזה והרופא במיון סופג את הריקושטים. אין לי בעיה לתבוע בתביעות קטנות. האם הגיוני שרופאה תתבע את משרד הבריאות? האם הדבר יכול לפגוע בקידומי בעתיד? האם אני צריכה לתבוע מישהו אחר? על מנת שאנהל את התביעה נכון - מה אני צריכה לעשות במקרה כזה בפעם הבא שזה קורה? לצלם וידאו מייד? להקליט? לאשפז את עצמי במיון בגלל כאבי ראש? בגלל נדודי שינה? בגלל דפיקות לב? תודה.
פאני שלום רב, אין לי אלא להצטער על תנאי העבודה בה את נדרשת לעבוד. חבל! באשר לשאלותייך מומלץ מאוד להתייעץ עם עו"ד זאת בשל מורכבות השאלות. על קצה המזלג בלבד אשיב, כי התביעה המתוארת על ידך אינה מתאימה לתביעה בהליך של תביעות קטנות. המדובר בתביעה נזיקית מורכבת, בעיקר נוכח הקשר הסיבתי אותו את מבקשת לבסס, כלומר, אחריות של משרד הבריאות בשל עוולה שביצע אדם פרטי. המדובר בקשר סיבתי מורכב מאוד!. עילת תביעה כנגד הפוגע הישיר (המעוול) בהכרח קיימת. ברור שרצוי לאסוף ראיות אודות הפגיעות הקיימות (שלך או של חבריך). כמו גם, ככל שכתוצאה מהאירועים סבלת או הינך סובלת מבעיות בראויתיות עליך לטפל בהן (בלא קשר לתביעה).
שאלות נפוצות:
דודי ס