תאונת דרכים
שלום, עשיתי תאונת דרכים בדרכי מהעבודה לפני כשבועיים וקיבלתי טופס ב.ל 250. כתוצאה מהתאונה נחבלתי בגב -צליפה בגב התחתון (הצילומים היו תקינים), הייתי במיון ביום התאונה ובכמעט שבוע ימי מחלה. לאחר מכן חזתי לעבוד ואני אמורה להתחיל פיזיותרפיות ודיקור סיני היות והכאבים רק מתחזקים (העבודה שלי בישיבה והכאבים הם כשאני יושבת- לכן קשה לי לעבוד...) השאלה שלי- אני שומעת מכל עבר שכדאי לי לדווח לביטוח לאומי עלתאונת עבודה אך לא מבינה למה זה טוב (גם מצ'יטוט בפורום לא הצלחתי להבין..)- 1) מה הזכויות שלי אם בכלל יש במידה וחזרתי לעבוד אחרי שבוע אך עודני עם כאבים? 2) מה ההבדל בין אישור מחלה רגיל של רופא משפחה לבין אישור מחלה שמנפיקים לי ברגע שאני מגישה טופס ב.ל 250? 3) הבנתי שביטוח לאומי משלם עלויות רפואיות בגין הפציעה- האם זה יכול לכלול גם את הפיזיותרפיות והדיקור שעליי לעשות? 4) אני מתכוונת לתבוע את חברת הביטוח שלי על נזקי גוף- האם זה אמור להיות או תביעת חברת הביטוח או תביעה של ביטוח לאומי בגין תאונת עבודה...? זה קשור בכלל...? מקווה שלא עשיתי בלגן.. תודה מראש.
קרן שלום רב, פעמים תאונה הינה גם תאונת דרכים וגם תאונת עבודה. חלה חובה על הגשת הודעה על תאונה למוסד לביטוח לאומי. להליך זה מספר יתרונות רב. אנא ראי תשובתי באחת השאלות האחרונות שנשאלו בפורום זה. ככל שהמדובר בתאונת עבודה יש חובה להוציא אישור מחלה התואם את דרישות המוסד לביטוח לאומי - תעודה רפואית לנפגע בעבודה. ניתן להגיש את שתי התביעות - הן למוסד לביטוח לאומי והן לביטוח החובה אשר ביטח את הרכב הפוגע.
שאלות נפוצות:
דודי ס