בדיקה אצל רופא
לאח שלי היה תאונה בעבודה שבעקבותה נפצע ונגרם לו נזק לרגל וליד. גם שבר.. כיום יש לו הגבלה בתפקוד ובטווח תנועה הוא הגיש תביעה עצמאית לביטוח לאומי.. הזמינו אותו לבדיקת רופא מומחה לפי ועדה רפואית. הרופא רצה להזיז לו את הרגל אך אח שלי לא יכל להזיז את הרגל לטווח מלא עקב המגבלה והנכות שלו ואז הרופא רשם שהוא לא משתף פעולה ובכך סיים את הבדיקה. מה המשמעות של רישום "חוסר שיתוף פעולה " שרושם רופא לפני וועדה רפואית? האם זה אומר שכל אדם עם מגבלה שלא יכול להזיז את האיבר שבו נפגע לטווח מלא אז הוא לא משתף פעולה?? מה אשם אדם שהוא מוגבל? דבר נוסף. האם חוות של רופא מטעם ביטוח לאומי היא רק קובעת או גם חוות דעת מטעם רופא של הנכה? תודה
משה שלום רב, קביעת המומחה של המוסד לביטוח לאומי היא הקובעת. עליה להתייחס כמובן לקביעות המומחה מטעם התובע, אולם, בסופו של יום, הרופא מטעם המוסד לביטוח לאומי הוא המחליט. דומני כי המדובר באי הבנה הניתנת לתיקון. בנסיבות המתוארות על ידך ממליצה מאוד לפנות לעו"ד אשר ייצג אותך אל מול המוסד לביטוח לאומי, אשר יידע הכיצד לפעול בנסיבות אלה.
חשוב לי לציין שאין מדובר במומחה בוועדה רפואית אלא במומחה יועץ לפני השלב של הוועדה הרפואית. האם הוועדה הרפואית הולכת רק לפי מה שהוא אומר?
שאלות נפוצות:
דודי ס