לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלעד

גישור בתיק תאונת עבודה

שלום עורכת דין נירית בתיק שלי יש מספר נתבעים והשופט אמר להגיע לסיכום של כל הצדדים עד ה24.4 ובתאריך זה קבע עיוון פנימי לראות אם הושגה פשרה בנוסף הוא אמר אם לא תושג פשרה או לא יודיעו לי הנתבעים שהם הולכים בינהם לגישור אז התיק נקבע לראיות השאלה שלי אלייך נניח שמודיעים הנתבעים בינהם ( יש הסכמה על הסכום אבל מחלוקת בין הצדדים על חלוקה) על הליכה לגישור לפני התאריך הנ"ל 1. האם לדרוש מבית המשפט בזמן שהם בגישור לקדם התיק בכל זאת במקביל בבית המשפט מבחינת ראיות וכ'ו או שבזמן הגישור הם מרוויחים זמן ולא יכול לקרות במקביל שום דבר בבית המשפט? 2. כמה זמן במידה והם יילכו לגישור נחשב סביר לגישור כאשר העניין הוא רק מחלוקת על חלוקה צדדית בינהם? 3. האם צד שטוען כי לא "קיבל אישור עדיין" להליכה לגישור (כי זה הטיעון שלו עד עכשיו) יכול להיות שמדובר במהלך מתואם בין הצדדים למשיכת זמן או להראות שצד אחד עושה את הבעיות והם בסדר ? בבקשה תעני על שאלותיי עו"ד נירית סוף שבוע נעים ותודה לך

נירית לוין זמיר

אלעד שלום רב, 1. אין כל מניעה לבקש מבית המשפט לקבוע את התיק לדיון כמו גם לקבוע מועדים להגשות שונות (תצהירים, תחשיבים וכו'), במקביל להליך הגישור תוך שעליך להדגיש לבית המשפט כי ההליך מתמשך ונגרם לך נזק (בעיקר נוכח העובדה כי השאלה העומדת לדיון כלל אינה מעניינך). 2. אורך הליכי הגישור תלוי במורכבות השאלה ונתונים אלה אינם בפניי. 3. ככל שהנתבעים הינם חברות ביטוח הרי שהליך קבלת אישור על ניהול הליכי גישור אכן יכול להימשך פרק זמן לא מבוטל. כאמור בסעיף 1, בקש מבית המשפט לקבוע את התיק להמשך הליכים וככל שיינתן אישור לגישור על ידי כל הגורמים או לא יינתן הליך שכזה, לא תפגענה זכויותייך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות עבודה