לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אבי מזרחי

פיצויים בתאונת עבודה - שבר במרפק

שלום עו"ד נירית לפני שבועיים, במהלך עבודתי כטכנאי מחשבים החלקתי על שלולית מים שהייתה ליד השירותים ונפלתי על מרפקי ושברתי עצם מרכזית במרפק שמאל. התפניתי באמבולנס לאחר הנפילה לחדר מיון ואובחן שבר. נדרשתי לניתוח כעבור 4 ימים לאיחוי וטיפול השבר במרפק. אני צפוי, להערכת אורטופד, להיעדר בין 3 חודשים עד חצי שנה - עד להחלמה מלאה (בתקווה) של השבר. יש לי מכתב שחרור מביה"ח המתאר הליך אשפוז + ניתוח + 30 ימי מחלה ראשוניים מלאתי טפסים נדרשים של ביטוח לאומי - טופס 211 + 250 + ויתור סודיות רפואית וכל מה שצריך. לשאלותיי - 1- בהנחה שהכנסתי היא 10,000 ברוטו - מה צפוי להיות גובה דמי הפגיה שאקבל כבעבור כל חודש? 2- אם אני מנצל ימי מחלה שצברתי ומקבל תשלום ממקום עבודתי ע"ח ימי מחלה שלי, האם אני יכול לקבל גם דמי פגיעה מביטוח לאומי - כפל תשלומים שאחד מהם הוא למעשה ע"ח ימי מחלה שלי. 3- לאחר 3 חודשים ימי מחלה - מי מוסמך לאשר ימי מחלה נוספים- האם אורטופד קופת חולים או גורם אחר ? 4- במידה ואכן אעדר למעלה מ- 3 חודשים אני מבין שאהיה זכאי גם לקבלת פנסיית נכות מקרן הפנסייה שלי - אני ידע שאם איעדר מעל ימים 90, לפי הפוליסה של פנסיית הנכות שיש לי, אקבל פיצוי החל מיום ההיעדרות הראשון, לכן אני מבקש לשאול אתך , שוב , בדומה לשאלה 2, האם אקבל פנסיית נכות על 3 החודשים הראשונים, שבהם גם קבלתי דמי פגיעה מביטוח לאומי וגם , אולי משכורת רגילה מהמעביד (ע"ח ימי מחלה)- יש סיכוי תיאורטי כזה שני מקבל פיצוי מ-3 מקורות שונים ? סה"כ אני מבולבל ורוצה לעשות סדר בדברים, כי אני מבין שיש אפשרות לקבל פיצוי מ- 3 מקורות לאחר תאונת עבודה שבה אני נעדר תקופה ארוכה - ימי מחלה שצברתי (מעביד) דמי פגיעה (ביטוח לאומי) פנסיית נכות (קרן הפנסיה שבה אני מבוטח כוללת מרכיב חשוב זה) אודה לתשובתך ממש בקצרה ליד כל שאלה. תודה רבה אבי מזרחי

עו"ד נירית לוין-זמיר

אבי שלום רב, לא ניתן לקבל כפל תשלום על תקופת ימי המחלה הן מהמעביד והן מן המוסד לביטוח לאומי (דמי מחלה ודמי פגיעה). ביטוח לאומי מאשר דמי פגיעה לתקופה מקסימלית של 90 ימים. לאחר מכן עליך להגיש תביעה לקביעת דרגת נכות. באשר לביטוח הכלול בפנסיה (חלק של אובדן כושר עבודה) - לא ניתן להשיב במסגרת זו באשר יש לבחון איזה ביטוח עשה המעביד ומהו הכיסוי הביטוחי הניתן במסגרת ביטוח זו. ממליצה לפנות לקבל ייעוץ משפטי אשר ייבחן את המסמכים הרלוונטיים . בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות עבודה