תאונת עבודה +פיטורין
שלום ! נפגעתי במהלך העבודה לפני 4 חודשים ועדיין בחופשת מחלה. הייתי בשימוע לפני פיטורים חודש אחרי הפציעה והודעה על סיום עבודתי לפני חודש. מאחר ויש לי 6 חודשי מחלה צבורים שלא ניצלתי במהלך השנים שאלתי האם אני יכול להשתמש בהם כי... המעביד טוען מאחר והייתי בשימוע אז מותר לי לנצל רק 3 חודשים . האם זה נכון ? ממתין לוועדה מטעם ב.לאומי שעדיין לא נקבעה. המעביד הינו רשות עירונית ויש ביטוח אובדן כושר עבודה מתי אמור הביטוח להתחיל לשלם עברו 4 חודשים מהפציעה ? תודה.
עומר שלום רב, חוק דמי מחלה קובע כי "מעביד לא יפטר עובד שנעדר מעבודתו עקב מחלתו, במהלך תקופת הזכאות לדמי מחלה הצבורה לו לפי חוק זה או לפי הסכם קיבוצי, וזאת עד לתקופת הזכאות המקסימלית לפי סעיף 4". תקופת הזכאות המקסימלית לדמי מחלה על פי סעיף 4 הינה עד 90 ימים. כלומר, ככל שהיו לך ימי מחלה צבורים לא ניתן היה לפטרך אלא בחלוף שלושה חודשים מיון הפציעה. יש לזכור, כי גם אם מותר למעביד לפטר במועד זה הפיטורים צריכים להיות בתום לב ועל כן יש לבחון את נסיבות הפיטורים את מאמצי המעביד למצוא פתרון חלופי לפיטורים וכו'. ממליצה לפנות לקבלת ייעוץ משפטי בסוגיה זו. באשר לתביעת לביטוח תאונות אישיות, הרי שמבלי לדעת איזו פוליסה הוקמה על ידך או על ידי המעביד איני יכולה לדעת מהו המועד להגשת התביעה, מהו מועד התשלום וכו' שאלות אשר ספציפיות לכל פוליסה.
שאלות נפוצות:
דודי ס