התקפי חרדה
שלום רב פקיד בנק 40 ש.בכל פעם שמשפילים אותי או מלחצים אותי יתר על המידה , מקבל סחרחורת חולשה עיוותי שריר נשימות מהירות, זעקות מלוות בבכי ודמע. יולי 2011 ויכוח סוער בנוכחות קהל בסניף, גרם לי להתקף, לנפילה מהכסא ואובדן הכרה,מד"א פינה אותי לבי"ח.היה תחקיר מהמבטוח הלאמי, מקרה דומה אירע בפברואר 2014 כשלקחו ממני מטלות כדי לייבש אותי, ניסו לתת לי את אותה עבודה בתוך "כלוב" חרף הידיעה שמבחינה נפשית על פי חוות דעת פסיכיאטר,אין עלי לעבוד במקום סגור.מד"א טיפל בי בסניף.לא הגשתי תביעה עדיין לב.ל. מקרה של התקף אירע לפני חודש במשרדי משאבי אנוש.נעדרתי מהעבודה 3 שבועות על חשבון ימי המחלה . ברם, בכל אותם מקרים הפסדתי את בונוס הפיצול. האם יש מקום לתבוע את המעסיק על השפלה ,רמיסת כבוד האדם,( 3 ימים אנסו אותי לעבוד כשליח עד שברחתי מהמקום)פגיעה בשמי הטוב. והכסף עבור הפיצול שנגזל ממני? האם יש מצב להגיש לב.ל. הכרה לנכות בשל מצבי הנפשי שמתדרדר. מטופל בשוטף במרפאה לבריאות הנפש. בחצי השנה האחרונה ,ממפגש תלת חודש,למפגש חודשי ומהשבוע למגש שבועי. תודה רבה!
שלום רב!אנכי מועסקת כיום כגננת משלימה בצפון.אשתקד עבדתי שם כגגננת אם.בצוות שלי היו שתי מטפלות הצעירה שבינהן לאורך כל השנה הכפישה את שמי הטוב עם צוותים אחרים ועם המנהלת. לא התייחסתי לשמועות המשכתי בעבודתי לשביעות רצון הממונים עלי וההורים.באוגוסט 20014 היתי בתאונת עבודה ,שבר ביד,לאחר מכן היתי בחופשה עד ל-1 לספטמבר בהסכמת המנהלת. באפריל 20014 המנהלת מודיעה לי שהיא משדרגת את המערכת והיא מחפשת גננת מקצועית כי אנני גננת מוסמכת .הוצע לי להיות גננת משלימה והעלו לי את השכר בשקל אחד.בספטמבר כשחזרתי מהחופשה מספרים לי שמהשמועות עלי חושבים שאני פרזיטית וצוות גן "חצב" בראש הגננת של הגן אומרת בישיבת כל צוות המערכת שהצוות שלה לא רוצה לעבוד איתי ואני ,אנני נוכחת כדי להגיב והמנהלת שלי ,אומרת לגננת "את תאמרי לה". "את תתקשרי אליה " השיא היה כשעבדתי עם המטפלת שהכפישה את שמי באותו יום אני אחראית בגן. כנראה זה לא מצא חן בעיניה .כשהילדים ישנו היא נגשה למנהלת וסיפרה לה על תפקודי. המנהלת בקשה מגננת האם לקחת אותי לשיחת "ישור קו "או "שיחת סיכרון" כהגדרתה של המנהלת.בשיחה זו התפרצתי זה היה כל כך שקוף שעל סמך הדברים שלא מצאו חן בעיני אותה מטפלת מיישרים איתי קו.זה פגע בבריאותי עד כדי חרדות קוצר נשימה כאבי בטן לחץ דם גבוה הייתי אצל הרופא נתן לי תרופות להרגעה ולהורדת לחץ דם הלכתי לשיחות אצל פסיכולוג ויש לי תור לפסיכיאטר.המנהלת שלי הסכימה לפטר אותי אחרי האירוע הנל אך מזכיר הישוב לא מסכים אלא אם אני אחתום על מכתב סילוקין המזכיר רוצה שננסח מכתב לאחר מכן לשביעות רצון שני הצדדים.השאלות שלי הן האם האירוע שחוותי יכול להחשב תאונת עבודה?כי המזכיר לא רוצה לחתום לי על כך.המעביד אינו משלם לי עכשו שכר כי איני עובדת.טרם הייתי במרפאת בריאות הנפש מכוון שהתורים עמוסים.מה אני עושה?המצב הזה בלי שכר לא מוסיף זה מעציב אותי עוד יותר וגורם לי לחוסר שקט דפיקות לב מואצות לילות לבנים ונוסף התגלה לי דלקת ברום הבטן ואני בחרדה.
שאלות נפוצות:
דודי ס