רטיבות מהגג ושינוי גוון צבע בריצוף
שלום. קיבלתי לפני 5 חודשיים דירה חדשה מקבלן כאשר לא ערכנובדק בית בגלל סעיף בחוזה שהחברה דאגה לסנדל אותנו שרק לאחר קבלת המפתח נוכל לעשותזאת. עוד בתהליך הבניה התרעתי על נזילות מהגג בשתי חדרי שינה ובסלון ובפרוזדור והחברה טענה שסידרו אבל כנראה שעשו רק קוסמטיקה בתוך הבית. כרגע בסופה האחרונה והרצינית שהייתה בדצמבר נתגלו כל הנזילות שהעלתי בזמן הבנייה והחל לחדור מים מהגג בחדרים כן גם בסלון התחלנו לראות סימני רטיבות אך הגשם פסק. נציג החברה שראה את הרטיבות טען לאחר מ"ס ימים שתיקן את מקור הבעיה שהייתה במרפסת של הפנטאוז (שזה הגג שלי) ועכשיו אחרי הגשם שירד לפני פורים (עד עכשיו לא ירדגשם) שוב יש רטיבות מהגשם בחדרים. מיותר לציין שכמו שאמרתי ישנם ככל הנראה עוד נזילות שאותם לא ניתן לראות בגלל עבודות גבס שבוצעו בדירה מה ניתן לעשות בנידון. כמו כן עוד בעיה שיש לי זה שהקבלן לא השאיר לי אפילו מרצפה אחת של ריצוף רזרבה מה שאילץ אותי לרצף שטח של 2-3 מטר בגלל שינוי שעשיתי בדירה לאחר המסירהבריצוף שיש הבדלי צבע מכוון שבחברת הקרמיקה לא היה ריצוף מאותו סדרה וכמו כן ישנם מ"ס מרצפות שבורות/סדוקות שלא ניתן להחליף אותם בגלל הבדלי הצבעים והמרצפות חלקם במטבח חלקם בסלון ואם וכאשר נחליף אותם זה יהיה מאוד לא אסטטי לעין.כיצד פועלים? תודה מראש
קובי, שלום רב, הקבלן אחראי לטיב הדירה, וזה כולל כמובן גם ליקויי רטיבות וגם ליקויים בריצוף. אני מציע לך לפנות למומחה לבדיקת דירות שייתן חוות דעת על הליקויים בדירה, ואז יש לפנות לקבלן. אם הקבלן לא יתקן את הליקויים באופן משביע רצון תוכל לתבוע אותו בבית המשפט. לגבי הריצוף – אם לא ניתן להחליף מרצפות פגומות במרצפות מאותה סדרה הפתרון צריך להיות כזה שאחרי ההחלפה הריצוף יהיה אחיד, לפחות בחדרים (כלומר יכול להיות שונה בין החדרים, אך בכל חדר ריצוף אחיד).