אילן

מסתור כביסה או גג........- בעיות עם הקבלן

שלום וחג שמח. לפני כשנה קניתי דירה מפרויקט בהקמה. הדירה אמורה להיות מוכנה בעוד כשנה. התיכנון שלנו היה לשים מזגן מרכזי בסלון/מטבה ומזגן אינוורטר שמתפצל ל-4 מזגנים עיליים בחדרים. לפני כשבוע התקשרו אלי מהקבלן. אמרו לי שמומחה האקוסטיקה שלהם עלה על בעיה. היה להם כנראה "פאק בתיכנון" ומסתבר שמסתור הכביסה שלנו צמוד למטבח של השכנים וצפוי לגרום לרעש שיפריע להם. לדברי הקבלן הדבר עשוי לגרום לתביעות מצד השכנים וכן שלא נקבל טופס 4. הקבלן אמר שהפיתרון הוא להעלות את המעבים לגג. הבעיה במצב כזה, שעקב אורך הקבלים של המזגנים לא ניתן לשים מזגנים עיליים רגילים בחדרים וצריך לשים מזגנים מרכזיים רגילים או אינוורטר (הרבה יותר יקר). בנוסף איש המזגנים שלי טוען שהעלאת המזגנים לגג תפגע ביעילות המזגנים ותגרום לעלויות אנרגיה גבוהות יותר. האם יש משהו שאני יכול לעשות מול הקבלן. אם יש פיתרון אקוסטי אחר שניתן להציע או שיפצה אותי על הפגיעה שנוצרת לי?

עו"ד רוני שדה

אילן שלום וחג שמח, ראשית, אם יש לך טכנאי מזגנים שיכול להציע שלדעתו תהיה טובה ויעילה בקשר לפעולתו של המזגן אזי באפשרותך להציע זאת לקבלן. לגופו של עניין, במידה וטכנאי המזגנים יכול לכמת את שווי הנזק בכמות צריכת החשמל העודפת (ולרבות הבלאי המואץ של המזגן כתוצאה מכך) אזי באפשרותך להציג דרישה זו לפיצוי מהקבלן. אם הקבלן הודה בפנייך שהיה "פאק בתכנון" באופן כשה שקיימת סטייה מהמפרט אזי אין שום סיבה שאתה תסבול נזק כספי מכך. בברכה וחתימה טובה,